Φαράγγι Σαμαριάς: Μόνο με υπεύθυνη δήλωση η είσοδος από αύριο (21/08)

 Runbeat Team   11:13 21-08-2023  

Φαράγγι Σαμαριάς: Μόνο με υπεύθυνη δήλωση η είσοδος από αύριο (21/08)


Ο ΟΦΥΠΕΚΑ γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσής του, ότι το φαράγγι της Σαμαριάς θα παραμείνει κλειστό για τους επισκέπτες μέχρι σήμερα, Δευτέρα 21 Αυγούστου, μετά το πολύ σοβαρό ατύχημα που συνέβη την προηγούμενη Κυριακή, και προκάλεσε τον ακρωτηριασμό του ποδιού ενός επισκέπτη.

 

Θυμίζουμε ότι ένας βράχος έπεσε πάνω του κατά τη διάρκεια σεισμικής δόνησης με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά. Ο Οργανισμός γνωστοποιεί ότι οι επισκέπτες που θα θέλουν να εισέλθουν στο φαράγγι θα πρέπει να έχουν πρώτα συμπληρώσει υπεύθυνη δήλωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής σας ενημερώνει ότι λόγω της μετασεισμικής ακολουθίας που βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή του Εθνικού Δρυμού Λευκών Ορέων, το φαράγγι της Σαμαριάς θα παραμείνει κλειστό για τους επισκέπτες μέχρι και τη Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023. Ο Οργανισμός έχει προχωρήσει σε καθαρισμό των λιθοπτώσεων που προέκυψαν από τον σεισμό της 13ης Αυγούστου και σε αρχικό έλεγχο του μονοπατιού ώστε ο Δρυμός να είναι επισκέψιμος για το κοινό την Τρίτη 22 Αυγούστου 2023, υπό την αίρεση των αποτελεσμάτων της επιτόπιας αυτοψίας του χώρου που θα πραγματοποιηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες και ειδικούς επιστήμονες.

 

Σε κάθε περίπτωση, οι επισκέπτες ενημερώνονται ότι αναλαμβάνουν πλήρως και ατομικά την ευθύνη για τους ενδεχόμενους κινδύνους κατά την είσοδο, διέλευση, παραμονή και έξοδο τους από τον Εθνικό Δρυμό, δηλώνοντας, υπογράφοντας και προσκομίζοντας υποχρεωτικά στις εισόδους του φαραγγιού, σχετική υπεύθυνη δήλωση που θα είναι διαθέσιμη στο site έκδοσης ηλεκτρονικών εισιτηρίων (https://samaria-tickets.necca.gov.gr/el/checkout) και που θα αποσταλεί και στα γραφεία παροχής υπηρεσιών τουρισμού».