Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ομάδων: Ηγείται η Ιταλία, τρία ρεκόρ κατά την πρώτη ημέρα της Α’ κατηγορίας

 Runbeat Team   10:18 24-06-2023  

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ομάδων: Ηγείται η Ιταλία, τρία ρεκόρ κατά την πρώτη ημέρα της Α’ κατηγορίας


Στη ζώνη του υποβιβασμού βρίσκεται η Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση της 1ης ημέρας στην Α’ κατηγορία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ομάδων που διεξάγεται στη Σιλέσια της Πολωνίας.

Οι Έλληνες αθλητές που αγωνίστηκαν χθες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, ωστόσο, είναι ακόμα πολύ νωρίς για να βγάλει κανείς ασφαλή συμπεράσματα. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα βρίσκεται στην 15η θέση και μαζί με την Τσεχία και την Τουρκία κινδυνεύει με υποβιβασμό. Πολλά θα κριθούν και από τη σημερινή παρουσία των αθλητών και αθλητριών μας με το πρόγραμμα να ξεκινά μετά τις 15:00 με τον Μιχάλη Αναστασάκη να ανοίγει την αυλαία αγωνιζόμενος στην σφυροβολία.

 

Το σημερινό πρόγραμμα

Όσον αφορά στις υπόλοιπες ομάδες, κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα των αγώνων η Ιταλία ήταν αυτή που κυριάρχησε έχοντας αποκτήσει μία διαφορά 9,5 βαθμών από τη Μεγάλη Βρετανία που ακολουθεί, ενώ τρίτη προς το παρόν είναι η διοργανώτρια Πολωνία.  

Συνολικά σημειώθηκαν τρία ρεκόρ αγώνων, τα οποία πέτυχαν η Ολλανδή σταρ Femke Bol στα 400μ. με 48.82, ο Νορβηγός Havard Ingvaldsen στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών με 44.88 και η Πολωνή Ewa Swoboda στα 100μ. με 11.09.

Τα πλήρη αποτελέσματα