Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νεφροπαθών & Μεταμοσχευμένων: Μετάλλια για Ζαχαριάδου και Μιχαηλίδη

 Runbeat Team   14:37 30-08-2022  

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νεφροπαθών & Μεταμοσχευμένων: Μετάλλια για Ζαχαριάδου και Μιχαηλίδη


Αισθητή έκανε την παρουσία της η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων, το οποίο πραγματοποιήθηκε 21-28 Αυγούστου στην Οξφόρδη.

Στην αποστολή μετείχαν αρκετοί Έλληνες αθλητές και αθλήτριες οι οποίοι επέστρεψαν με μετάλλια και πλούσιες εμπειρίες από έναν αγώνα που σκοπό είχε να στείλει το μήνυμα ότι ο αθλητισμός είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος για μια καλή ποιότητα ζωής και παράλληλα να διαδώσει τη δωρεά οργάνων.

 

Υπήρξαν και δύο κορίτσια στην αποστολή που ξεχώρισαν με την παρουσία τους στο στίβο. Ο λόγος για την Μαρία Ζαχαριάδου και την Ειρήνη Μιχαηλίδη. Δύο μαχήτριες της ζωής που κατάφεραν να βγουν νικήτριες στη μάχη που έδωσαν για να κρατηθούν στη ζωή και τώρα προσπαθούν μέσα από τον αθλητισμό να περάσουν το μήνυμα της σημαντικότητας της δωρεάς οργάνων.

Η Μαρία Ζαχαριάδου που χρειάστηκε να δώσει δύο φορές μάχη με τον καρκίνο κατάφερε και τις δύο να βγει νικήτρια χάρη στον αδελφό της που ήταν συμβατός δότης μυελού των οστών. Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έδωσε τον καλύτερό της εαυτό κατακτώντας δύο μετάλλια και εξαιρετικές θέσεις. Πιο συγκεκριμένα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στη σφαιροβολία, το χάλκινο στη δισκοβολία και ήταν 4η στον ακοντισμό!

Εξαιρετική η παρουσία και της Ειρήνης Μιχαηλίδη, η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. και το ασημένιο στα 200μ.