Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cross Country: Με δυνατή ομάδα το Βέλγιο και ηγέτη τον Isaac Kimeli

 Runbeat Team   10:46 22-11-2023  

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cross Country: Με δυνατή ομάδα το Βέλγιο και ηγέτη τον Isaac Kimeli


Μία πολύ δυνατή ομάδα θα κατεβάσει το Βέλγιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cross Country SPAR, το οποίο θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες στις 10 Δεκεμβρίου.

Οι οικοδεσπότες θέλουν να εκμεταλλευτούν την παρουσία του κοινού τους και να διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό. Στην αποστολή του Βελγίου, η οποία ανακοινώθηκε χθες, έχουν συμπεριληφθεί συνολικά 40 αθλητές και αθλήτριες.

Το αστέρι στην ομάδα τους είναι ο Isaac Kimeli, ο οποίος είχε τερματίσει δεύτερος πίσω από τον Filip Ingebrigtsen το 2018 και δεύτερος πίσω από τον Jakob Ingebrigtsen πέρυσι στο La Mandria Park.

Με δεδομένη την απουσία του Jakob Ingebrigtsen (σ.σ. τραυματίστηκε), ο Kimeli θα μπορούσε να ήταν νικητής φέτος.

 

Ο Kimeli θα ηγηθεί της βέλγικης ομάδας στην προσπάθεια που θα κάνει για την κατάκτηση ενός μεταλλίου και σε ομαδικό επίπεδο. Μαζί του θα τρέξουν οι John Heymans, Robin Hendrix καθώς και ο πρώην πρωταθλητής Ευρώπης U23 cross country, Pieter-Jan Hannes, ο οποίος θα αποσυρθεί από τις διεθνείς διοργανώσεις τον επόμενο μήνα.

Στην ομάδα των γυναικών ηγείται η πρωταθλήτρια cross country, Chloe Herbiet, ενώ μαζί της θα τρέξουν στη σκυταλοδρομία η πρωταθλήτρια Ευρώπης 2021 στα 1500 μέτρα κλειστού στίβου Elise Vanderelst και η πρωταθλήτρια Ευρώπης U23 στα 1500m 2021 Ruben Verheyden.

Στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Cross Country SPAR που χρονολογείται από το 1994, το Βέλγιο έχει κερδίσει 23 μετάλλια συνολικά, συμπεριλαμβανομένων έξι χρυσών.

Μπορείτε να δείτε την βέλγικη αποστολή πατώντας ΕΔΩ