Έτρεξε ξυπόλυτος ημιμαραθώνιο στο χιόνι, μπήκε στο βιβλίο Γκίνες και μιλάει στο Runbeat!

 Runbeat Team   16:37 06-02-2021  

Έτρεξε ξυπόλυτος ημιμαραθώνιο στο χιόνι, μπήκε στο βιβλίο Γκίνες και μιλάει στο Runbeat!


Σας είχαμε παρουσιάσει την περιπέτεια του Jonas Felde Sevaldrud, ενός τολμηρού Νορβηγού δρομέα, που κατάφερε να μπει στο βιβλίο Γκίνες, τρέχοντας χωρίς παπούτσια έναν ημιμαραθώνιο στο χιόνι της πατρίδας του! Επικοινωνήσαμε με τον Sevald -όπως λέγεται το κανάλι του στο YouTube- και του ζητήσαμε να διηγηθεί στο Runbeat τους λόγους που τον ώθησαν σε αυτό το αξιοσημείωτο κατόρθωμα.

Ο Jonas, άρχισε λέγοντάς μας τον λόγο που ξεκίνησε για να σπάσει το ρεκόρ. Σχετικά με την έμπνευσή του, μας είπε:« Μου αρέσει να δημιουργώ αναμνήσεις και τέλειες ιστορίες και δεν μπορούσα να το κάνω, εξαιτίας του Covid – 19. Έτσι αποφάσισα πως θα έπρεπε να φτιάξω τη δική μου ιστορία. Και αυτή η ιστορία ήταν το να σπάσω ένα παγκόσμιο ρεκόρ!». Αξίζει να σημειωθεί πως εν τέλει ο Jonas κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ, αλλά χρειάστηκε να προσπαθήσει δύο φορές. Όπως μας δείχνει στο βίντεο, η πρώτη προσπάθεια δεν είχε την επιτυχία που θα ήθελε, όμως στην δεύτερη βρήκε τη δύναμη να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισε και να μπει στο βιβλίο Γκίνες. «Ήμουν αποφασισμένος να το κάνω. Όταν βάζω κάτι στο μυαλό μου, το κάνω. Τίποτα δεν μπορεί να με σταματήσει. Τρελαίνομαι για μεγάλες προκλήσεις!», τόνισε.

Στη συνέχεια συζητήσαμε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε όσο έτρεχε χωρίς παπούτσια στη χιονισμένη Νορβηγία, με τον ίδιο να λέει: «Για να είμαι ειλικρινής, δεν πόνεσε πολύ. Το κρύο απάλυνε τον πόνο», δίνοντας και μία άλλη, πιο προσωπική εικόνα σε αυτή τη στιγμή. Ο Jonas πρόσθεσε: «Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, τα πόδια μου πληγώθηκαν πολύ, αλλά ήταν μόνο φουσκάλες. Τα πόδια μου επουλώθηκαν πολύ γρήγορα», ενώ σχετικά με το πως ένιωθε κατά τη διάρκεια του run ομολόγησε πως «Ο πόνος δεν ήταν τίποτα μπροστά στη χαρά του να σπάσω ένα παγκόσμιο ρεκόρ και να έχω μία νέα ιστορία να λέω στους φίλους!».

Ο Νορβηγός δρομέας μας αποκάλυψε πως έχει σκοπό να συνεχίσει με τον ίδιο… ρυθμό, καθώς όταν τον ρωτήσαμε για τα μελλοντικά του σχέδια, εκείνος μας είπε: «Ο μελλοντικός μου στόχος είναι να φτιάξω κι άλλες ωραίες ιστορίες και να τις πω με έναν καλό τρόπο!». Κλείνοντας, ο Jonasέστειλε και το δικό του μήνυμα σε όσους είδαν το βίντεό του στο YouTube, λέγοντας «Ακολουθήστε το κανάλι μου στο YouTube ‘Sevald’ για να είστε σε επαφή με τις καλύτερες ιστορίες στο YouTube!».

Δείτε ξανά το εγχείρημα του Jonas, που έτρεξε στο χιόνι χωρίς παπούτσια: