«Επιστροφή» Kipchoge και εισιτήριο για το Τόκιο με 2:04:30

 Runbeat Team   11:35 18-04-2021  

«Επιστροφή» Kipchoge και εισιτήριο για το Τόκιο με 2:04:30


Για μία ακόμα φορά ο Eliud Kipchoge απέδειξε πως είναι ο καλύτερος όλων των εποχών στον μαραθώνιο, με τον "βασιλιά" να επιστρέφει, έπειτα από το διάλειμμά του στον μαραθώνιο του Λονδίνου και την 8η θέση, να πραγματοποιεί χρόνο 2:04:30 στο μαραθώνιο NN Mission Marathon του Τβέντε και να παίρνει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες με σχετική ευκολία.

 

Σε ένα εξαιρετικό αγώνα όπου πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο του Τβέντε στην Ολλανδία, σε μία επαναλαμβανόμενη διαδρομή, ο καιρός ήταν φανταστικός και ήταν υπέρμαχος στις προσπάθειες των αθλητών, ενώ από μόνη της η διαδρομή ήταν αρκετά γρήγορη.

Ο καλύτερος μαραθωνοδρόμος όλων των εποχών κατάφερε να επιστρέψει στις εξαιρετικές εμφανίσεις του, έπειτα από έναν άσχημο αγώνα που είχε πραγματοποιήσει στο Λονδίνο, δείχνοντας πως βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, μόλις τρεις μήνες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Να σημειωθεί πως ο Eliud Kipchoge ξέφυγε από την αρχή από τους υπόλοιπους αθλητές και βρέθηκε μαζί με τους "λαγούς", Philemon Kacheran και Noah Kipkemboi και τον συμπατριώτη του Jonathan Korir, με τους δύο πρώτους να δίνουν εξαιρετικό ρυθμό στους δύο κενυάτες στο μεγαλύτερο μέρος της κούρσας. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως οι δύο κενυάτες πέρασαν τον ημιμαραθώνιο με χρόνο 1:01:43, εκεί όπου ο ένας από τους δύο "λαγούς" σταμάτησε τον αγώνα.

Έπειτα από το 30ο χιλιόμετρο ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ ξέφυγε απ' όλους και συνέχισε μέχρι το τέλος μόνος του, σ' έναν απίστευτο ρυθμό, φτάνοντας στον τερματισμό με χρόνο 2:04:30. Δεύτερος τερμάρισε ο Jonathan Korir με χρόνο 2:06:40, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Goitom Kifle με χρόνο 2:08:07.

Στις γυναίκες πρώτη με ατομικό ρεκόρ (2:25:59) τερμάτισε η γερμανίδα Katharina Steintuck, ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Sara Moreira από την Πορτογαλία με χρόνο 2:26:42 και στην τρίτη θέση η Rabea Schoneborn από τη Γερμανία με χρόνο 2:27:03.