Εκτός Παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου λόγω ψυχολογικών προβλημάτων και τραυματισμού η Molly Seidel

 Runbeat Team   17:42 04-07-2022  

Εκτός Παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου λόγω ψυχολογικών προβλημάτων και τραυματισμού η Molly Seidel


Μία από τις κορυφαίες μαραθωνοδρόμους των ΗΠΑ, αλλά και του κόσμου, η Molly Seidel, δεν θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει μία διάκριση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου που θα γίνει στο Όρεγκον. Πιο συγκεκριμένα, η χάλκινη Ολυμπιονίκης από τον μαραθώνιο του Τόκιο δεν θα αγωνιστεί στον μαραθώνιο του Παγκοσμίου λόγω ψυχολογικών προβλημάτων, αλλά και λόγω ενός τραυματισμού, που έχουν δημιουργήσει έναν συνδυασμό που δεν της επιτρέπουν τη συμμετοχή και την κατάλληλη προετοιμασία.

 

Το ψυχολογικό πρόβλημα της Seidel

Η Seidel έχει κάνει γνωστό εδώ και καιρό ότι πάσχει από ΔΕΠΥ (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας), γνωστό και ως ADHD, που αποτελεί μία νευροβιολογική διαταραχή με χαρακτηριστικά την διάσπαση προσοχής, την παρορμητικότητα και την υπερκινητικότητα. H ίδια αναφέρει σε πρόσφατη ανάρτησή της ότι η ψυχική της υγεία δεν βρίσκεται στο καλύτερο δυνατό επίπεδο τον τελευταίο καιρό και πως προσπαθεί να βρει τρόπο να αντιμετωπίσει την συγκεκριμένη διαταραχή, ενώ δεν νιώθει έτοιμη να μιλήσει ανοικτά για το θέμα.

Το πρόβλημα με τη συγκεκριμένη διαταραχή είναι ότι ένας τρόπος να αντιμετωπιστεί είναι να χρησιμοποιηθεί η φαρμακευτική ουσία «Adderall», κάτι όμως το οποίο απαγορεύεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ.

Ο τραυματισμός που την κρατάει «εκτός»

Πέρα από το συγκεκριμένο πρόβλημα, το οποίο έχει δυσκολέψει σε πολύ μεγάλο βαθμό την προετοιμασία της 27χρονης, η αθλήτρια αντιμετωπίζει κι έναν τραυματισμό στο ισχίο, τον οποίο αποκόμισε από τον μαραθώνιο της Βοστώνης που έγινε τον Απρίλιο κι εκείνη δεν κατάφερε να τον ολοκληρώσει. «Δεν θέλω να σπαταλήσω μία θέση στην ομάδα των ΗΠΑ» αναφέρει μεταξύ άλλων η Molly Seidel, που τονίζει ότι ο συγκεκριμένος τραυματισμός θα γινόταν πολύ χειρότερος και θα οδηγούσε σε πλήρες κάταγμα εάν συνέχιζε τις προπονήσεις, όπως έδειξε η μαγνητική τομογραφία στην οποία υπεβλήθη.

 

Με την D’Amato στο Παγκόσμιο οι ΗΠΑ

Στην θέση της Molly Seidel επιλέχθηκε η κάτοχος του ρεκόρ μαραθωνίου των ΗΠΑ, Keira D’Amato. H 37χρονη μαραθωνοδρόμος θα εκπροσωπήσει τις ΗΠΑ μαζί με τις Emma Bates και. Sara Hall. «Είναι πάντα τιμή μου να φοράω τα κόκκινα, άσπρα και μπλε» ανέφερε για την επιλογή της η D’Amato.

To Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου των ΗΠΑ θα διεξαχθεί από την Παρασκευή, 15 Ιουλίου έως την Κυριακή, 24 Ιουλίου στο Όρεγκον των ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο στάδιο Hayward Field.