Εκτός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Σκυταλοδρομίας η Ινδία λόγω ταξιδιωτικών περιορισμών

 Runbeat Team   9:30 30-04-2021  

Εκτός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Σκυταλοδρομίας η Ινδία λόγω ταξιδιωτικών περιορισμών


Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκυταλοδρομίας πλησιάζει, καθώς έχει προγραμματιστεί για το διάστημα 1-2 Μαΐου στην Silesia της Πολωνίας. Μία ακόμα χώρα που αναμένεται να μην δώσει το παρόν είναι η Ινδία, καθώς υπάρχουν ταξιδιωτικοί περιορισμοί που δεν της το επιτρέπουν. Εκτός από την Ινδία, για παρόμοιους λόγους στην διοργάνωση δεν θα παραβρεθούν ούτε οι ομάδες των Καναδά, Τρινιντάντ και Τομπάγκο, Τζαμάικα, Αυστραλία και ΗΠΑ.

Αυτό συμβαίνει λόγω των υπεράριθμων κρουσμάτων που έχουν παρουσιαστεί στη χώρα τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα να δυσκολεύει σε μεγάλο βαθμό η μετακίνηση εκτός συνόρων. Η αποστολή της Ινδίας ήταν προγραμματισμένο να «πετάξει» για το Chorzow της Πολωνίας μέσω Ολλανδίας, όμως η Ολλανδική αεροπορική εταιρία ενημέρωσε πως δεν θα άφηνε τους Ινδούς αθλητές να επιβιβαστούν στο αεροπλάνο της, στην πτήση από την Mumbai. Εκτός αυτού, υπάρχει και ban από την Ολλανδική κυβέρνηση που απαγορεύει πτήσεις από την Ινδία και από τη στιγμή που δεν υπάρχει απευθείας πτήση από την Ινδία για την Πολωνία, εκεί όπου θα γίνει και η διοργάνωση, η αποστολή της Ινδίας δεν μπορεί να λάβει μέρος.

 

Η αποστολή των γυναικών για την σκυταλοδρομία των 4x100 μέτρων αποτελείται από τις Hima Das, Dutee Chand, Dhanalaxmi Sekhar, Archana Suseentran, Daneshwari TA και Himashree Roy. Οι άνδρες που απαρτίζουν την αποστολή της Ινδίας για την σκυταλοδρομία 4x400 μέτρων είναι οι Muhammed Anas Yahiya, Arokia Rajeev, Amoj Jacob, Nirmal Noah Tom και Sarthak Bhambri.

Όπως αναφέρει μάλιστα ο πρόεδρος της Ινδικής Ομοσπονδίας, Adille J Sumariwalla, οι υπεύθυνοι της αποστολής έχουν κάνει τα πάντα για να βρουν τρόπο να παραβρεθούν στην Πολωνία, όμως φαίνεται να μην τα καταφέρνουν. Ο Sumariwalla δήλωσε: «Είμαστε πολύ απογοητευμένοι αυτή τη στιγμή. Τις τελευταίες ώρες προσπαθούμε συνεχώς να βρούμε εναλλακτικές λύσεις, έχουμε χρησιμοποιήσει όλους τους πόρους για να το λύσουμε, μιλάμε συνεχώς με τους διοργανωτές, την Παγκόσμια Ομοσπονδία, διάφορα προξενεία και αεροπορικές εταιρείες για να τις βρούμε λύση».

Σημαντικό είναι βέβαια να σημειωθεί ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέφερε ότι 5,7 εκατομμύρια νέες περιπτώσεις COVID-19 καταγράφηκαν παγκοσμίως την περασμένη εβδομάδα, εκ των οποίων το 38% προήλθε στην Ινδία, ενώ η χώρα έχει σημειώσει δραματική αύξηση στις περιπτώσεις COVID-19 τις τελευταίες εβδομάδες.