Εξωπραγματικός ο 90χρονος Hiromu Inada ολοκλήρωσε τον half ironman της Χαβάης (vid)

 Runbeat Team   10:44 07-06-2022  

Εξωπραγματικός ο 90χρονος Hiromu Inada ολοκλήρωσε τον half ironman της Χαβάης (vid)


Ο Hiromu Inada το έκανε ξανά! Ο 90χρονος Ιάπωνας τριαθλητής κατάφερε να τερματίσει  στον half ironman που πραγματοποιήθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο στη Χαβάη και πλέον είναι και επίσημα ο γηραιότερος συμμετέχων που ολοκλήρωσε αντίστοιχο αγώνα.

Ο Inada άρχισε να κολυμπάει σε ηλικία 60 ετών και αφού αγόρασε ένα ποδήλατο δρόμου στα 69 του ξεκίνησε το τρίαθλο στα 70 του.

 

Η σύζυγός του πέθανε λίγο μετά τον πρώτο αγώνα τριάθλου που συμμετείχε και έκτοτε ο αθλητισμός έγινε το πάθος του. Στον πρώτο του αγώνα Ironman στα 76 του χρόνια δεν κατάφερε να τερματίσει, όμως αυτό καθόλου δεν τον πτόησε. Αντίθετα του έδωσε μεγαλύτερο κίνητρο για να προσπαθήσει περισσότερο. Δήλωσε συμμετοχή στον Inez International Triathlon Club, όπου γνώρισε τον μετέπειτα προπονητή του Junichi Yamamoto. Έκτοτε η αγωνιστική του πορεία ήταν εκπληκτική καταφέρνοντας πράγματα που για άλλους μοιάζουν εξωπραγματικά.

Το περασμένο σαββατοκύριακο στη Χαβάη ολοκλήρωσε τον half ironman μετέχοντας στον αγώνα 1,9χλμ κολύμβησης, έτρεξε 90χλμ ποδηλασίας με μέση ταχύτητα 22,3 χλμ/ώρα και διένυσε την απόσταση του ημιμαραθωνίου σε 3:16:52!