Έξι παγκόσμιες αθλητικές διοργανώσεις ψάχνουν πόλεις

 Runbeat Team   9:31 21-04-2021  

Έξι παγκόσμιες αθλητικές διοργανώσεις ψάχνουν πόλεις


Η παγκόσμια ομοσπονδία ψάχνει τις πόλεις που θα διοργανώσουν τα επόμενα μεγάλα events στίβου του κόσμου. Πιο συγκεκριμένα, απευθύνει κάλεσμα στις πόλεις που ενδιαφέρονται να φιλοξενήσουν τις διοργανώσεις του 2024 και του 2026 για τα πρωταθλήματα κλειστού στίβου, τα cross country, αλλά και τα U20. H παγκόσμια ομοσπονδία κάλεσε τις ενδιαφερόμενες πόλεις να κάνουν τις σχετικές αιτήσεις τους έως την 1η Ιουνίου 2021, για να γίνουν οι επιλογές.

 

Όσον αφορά τα πρωταθλήματα κλειστού στίβου, εκείνο του 2024 θα είναι το τελευταίο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διοργανωθούν στο Παρίσι. Από την άλλη, τα cross country πρωταθλήματα θα περιλαμβάνουν πέντε διαφορετικά αγωνίσματα. Τα τρία θα είναι για ηλικιωμένους και τα άλλα δύο για αθλητές της κατηγορίας U20. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Masters θα ενσωματωθεί επίσης στο πρόγραμμα για τις επερχόμενες εκδόσεις. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αθλητισμού U20 είναι μία διοργάνωση για νέους. Πραγματοποιείται σε διάστημα έξι ημερών, δίνει στον κόσμο την ευκαιρία να δει την επόμενη γενιά σταρ αθλητών σε δράση.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Sebastian Coe, δήλωσε σχετικά με την αναζήτηση των πόλεων: «Συνεργαζόμενη με την Παγκόσμια Ομοσπονδία, μια πόλη βγαίνει στο παγκόσμιο προσκήνιο, ανεβάζοντας το ελίτ προφίλ του αθλητισμού τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, και ενθαρρύνοντας κοινότητες να γίνουν πιο ενεργές μέσω διαφόρων προγραμμάτων, με τα οποία μπορούμε να βοηθήσουμε τις πόλεις μας να αναπτυχθούν».