Εκπληκτικός ο Alison dos Santos νίκησε στα 400μ. εμπ.-Έβδομος τερμάτισε ο Warholm (vid)

 Runbeat Team   8:42 20-07-2022  

Εκπληκτικός ο Alison dos Santos νίκησε στα 400μ. εμπ.-Έβδομος τερμάτισε ο Warholm (vid)


Εκπληκτική κούρσα έγινε στον τελικό των 400μ. εμπ. με τον Βραζιλιάνο Alison dos Santos να στέφεται για πρώτη φορά στην καριέρα του Παγκόσμιος πρωταθλητής σημειώνοντας παράλληλα ρεκόρ αγώνων με το εκπληκτικό 46.29.

«Η ενέργεια του πλήθους ήταν καταπληκτική. Ένιωσα την αγάπη τους, τον κόσμο να με αγκαλιάζει. Όταν κερδίζεις, αρχίζεις να είσαι ο αγαπημένος όλων. Είναι φοβερό να κερδίσεις τον παγκόσμιο τίτλο σε αυτή την πίστα», είπε ο Βραζιλιάνος μετά τη νίκη του.

 

Όλοι περίμεναν μία μάχη σώμα με σώμα ανάμεσα στον dos Santos και τον Karsten Warholm που διεκδικούσε τον τρίτο διαδοχικό τίτλο του σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Τα πράγματα, όμως δεν εξελίχθηκαν έτσι ακριβώς.

Ο Νορβηγός Ολυμπιονίκης ήταν εμφανώς επηρεασμένος από τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε τον Ιούνιο στο Ισχίο και παρότι μπήκε στην τελική ευθεία στις πρώτες θέσεις στη συνέχεια μείωσε ταχύτητα και τελικά τερμάτισε στην 7η θέση. «Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας. Είχα έναν τραυματισμό, αλλά για μένα είναι πάντα ο αγώνας σου και τα δίνεις όλα», είπε στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι «ελπίζω, κοιτάζοντας πίσω, να νιώθω περήφανος γι' αυτό, παρόλο που θα προτιμούσα να πάρω ένα μετάλλιο. Γι’ αυτό δουλεύω και αυτό είναι η επιβράβευσή μου».

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Rai Benjamin, ο οποίος φάνηκε να ανταγωνίζεται τον Βραζιλιάνο μέχρι το ένατο εμπόδιο. Στη συνέχεια επιβράδυνε δραματικά και τερμάτισε μισό δευτερόλεπτο πιο αργά από το νικητή. «Είμαι ευγνώμων για το ασημένιο μετάλλιο. Τα κατάφερα. Η τακτική μου βρήκε εκτός προγράμματος όμως όταν άκουσα "ΗΠΑ", "ΗΠΑ", έτρεξα όσο πιο γρήγορα μπορούσα για να διατηρήσω τη δεύτερη θέση μου», τόνισε ο Benjamin.

Ο Αμερικανός Trevor Bassitt ήταν ο αθλητής που ολοκλήρωσε την τριάδα του βάθρου καταφέρνοντας μάλιστα να σημειώσει ατομικό ρεκόρ με χρόνο 47.39.

Τα αποτελέσματα