Δυνατές ελληνικές παρουσίες στο μίτινγκ της Βιέννης

 Runbeat Team   13:07 29-01-2021  

Δυνατές ελληνικές παρουσίες στο μίτινγκ της Βιέννης


Ντεμπούτο στη φετινή αγωνιστική χρονιά κάνει αύριο Σάββατο 30/1 η Ειρήνη Βασιλείου, η οποία θα πάρει μέρος στο διεθνές μίτινγκ στίβου που θα φιλοξενηθεί στη Βιέννη.

Η ηρακλειώτισσα πρωταθλήτρια θα πάρει μέρος στα 400μ. με στόχο να τσεκάρει την αγωνιστική της κατάσταση και να μπει σε ρυθμούς αγώνων ενόψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Εκτός από την Βασιλείου στο ίδιο μίτινγκ θα αγωνιστούν και οι Ανδρέας Δημητράκης, Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, Ελπίδα Καρκαλάτου, Ανδριάνα Φέρρα και ο Χρήστος Κοτίτσας.

Όπως αναφέρει αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ: «Στην Αυστρία θα βρεθούν το Σάββατο (30/1) έξι αθλητές και αθλήτριες μας, προκειμένου να συμμετάσχουν στο διεθνές μίτινγκ της Βιέννης.

Η Ειρήνη Βασιλείου επιστρέφει στην αυστριακή πόλη, με στόχο να δώσει συνέχεια στις εξαιρετικές περσινές της εμφανίσεις, αφού στη Βιέννη πραγματοποίησε μια σειρά από δυνατούς αγώνες. Η έμπειρη αθλήτρια θα τρέξει τόσο στα 200μ. όσο και στα 400 μ., προκειμένου να δει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Τορούν, διοργάνωση για την οποία έχει από πέρυσι το όριο. Η Βασιλείου έχει ατομικό ρεκόρ στην απόσταση 52.93 από το περσινό στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα και 23.73 στα 200 μ., από την περσινή της εμφάνιση στη Βιέννη.

Ο Ανδρέας Δημητράκης θα κάνει το ντεμπούτο του στη σεζόν στα 1.500 μ. με στόχο να κυνηγήσει από νωρίς καλές επιδόσεις. Ο αθλητής έχει ήδη από την περσινή χρονιά το όριο για το Ευρωπαϊκό κλειστού, ωστόσο μέσα από τους αγώνες θα επιδιώξει να βρεθεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, προκειμένου να διεκδικήσει μια καλή παρουσία στο κορυφαίο γεγονός του χειμώνα. Στη Βιέννη θα γίνει το ντεμπούτο και της Κωνσταντίνας Γιαννοπούλου (800 μ.), έχοντας από νωρίς στη σεζόν στο μυαλό της επιδόσεις κάτω από το όριο (2.05.50) στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Στην παρατεταμένη ταχύτητα θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της η Ελπίδα Καρκαλάτου, που έχει τρέξει την απόσταση στον κλειστό στίβο σε 54.51, επίδοση που πρέπει να βελτιώσει αν θέλει να ελπίζει σε συμμετοχή στη διοργάνωση του Τορούν (όριο 53.75). Στην απόσταση των 400 μ. επιστρέφει η Ανδριάνα Φέρρα, περισσότερο από τρία χρόνια από την τελευταία της εμφάνιση σε αυτήν. Η έμπειρη αθλήτρια έχει ατομικό ρεκόρ στον κλειστό στίβο 54.01 από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του 2017 και είναι έτοιμη να κυνηγήσει και πάλι επιδόσεις υψηλού επιπέδου. Την ευκαιρία να βελτιώσει το 1.51.63, το οποίο σημείωσε στην Σόφια θα έχει ο Χρήστος Κοτίτσας (800 μ.), που ευελπιστεί να βρει κούρσα με τον ανάλογο συναγωνισμό, που θα τον βοηθήσει να κυνηγήσει χρόνους κάτω από 1.51.00».