Δρομέας τραυματίστηκε στο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Πάτρας λόγω έλλειψης φωτισμού!

 Πάνος Κατσαρός   15:03 23-10-2023  

Δρομέας τραυματίστηκε στο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Πάτρας λόγω έλλειψης φωτισμού!


Με προβλήματα και απρόοπτα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (21/10) ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Πάτρας «Φάνης Τσιμιγκάτος» 2023, με τους δρομείς που έλαβαν μέρος να έχουν αρκετά παράπονα από τους διοργανωτές.

 

Παρότι λοιπόν σε αγωνιστικό επίπεδο η διοργάνωση τα πήγε πολύ καλά, με αθλητές από άλλες χώρες να ταξιδεύουν στην Πάτρα για να αγωνιστούν και με ρεκόρ διαδρομής να σημειώνεται στους άνδρες από τον Κενυάτη Kimutai Joseph Kimeli, οι -αρκετοί- δρομείς που έλαβαν μέρος παραπονέθηκαν έντονα στους υπεύθυνους τόσο για την έλλειψη φωτισμού σε αρκετά σημεία του αγώνα, όσο και για την έλλειψη νερού σε κάποιους σταθμούς τροφοδοσίας και για τα μετάλλια, που δεν πρόλαβαν να πάρουν όλοι.

Αθλήτρια τραυματίστηκε λόγω της έλλειψης φωτισμού

Μάλιστα, η έλλειψη φωτισμού προκάλεσε και τον τραυματισμό μίας Ελληνίδας αθλήτριας, η οποία καθώς έτρεχε σε σημείο της διαδρομής όπου δεν υπήρχε η απαραίτητη ορατότητα λόγω του σκοταδιού, χτύπησε και χρειάστηκε να βρεθεί στο σημείο ασθενοφόρο προκειμένου να της παράσχει τις πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με πληροφορίες του Runbeat, η αθλήτρια είναι καλά στην υγεία της, όμως αθλητές που αγωνίστηκαν στον φετινό Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Πάτρας τονίζουν ότι υπήρχαν δύο σημεία στον αγώνα όπου ήταν πολύ επικίνδυνα λόγω της έλλειψης φωτισμού, χρησιμοποιώντας την φράση «δεν έβλεπες που πατάς», με το ένα από τα δύο σημεία να είναι πλακόστρωτο.

Ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Πάτρας «Φάνης Τσιμιγκάτος» πραγματοποιήθηκε φέτος για 2η φορά, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό δρομέων και δείχνοντας ότι μπορεί να αποτελέσει μία μεγάλη αθλητική γιορτή για την πόλη και την Ελλάδα γενικότερα. Αυτό που πρέπει όμως να συμβεί είναι οι διοργανωτές να ακούσουν τους συμμετέχοντες, να αφουγκραστούν τα παράπονά τους και τότε η διοργάνωση θα εμφανιστεί ακόμα καλύτερη και βελτιωμένη, ανεβάζοντας το επίπεδο.