Διαλεκτός και Μαλάι κατέκτησαν την κορυφή της Πάρνηθας

 Runbeat Team   11:29 09-06-2021  

Διαλεκτός και Μαλάι κατέκτησαν την κορυφή της Πάρνηθας


Ο Γιώργος Διαλεκτός και η Μαρία Μαλάι κατέκτησαν την κορυφή της Πάρνηθας σε αγώνα που έγινε το Σάββατο. Η διαδρομή ήταν απαιτητική και οι αθλητές που ανέβηκαν στο βάθρο σημείωσαν πολύ καλές επιδόσεις, προσφέροντας εντυπωσιακό θέαμα σε όσους βρέθηκαν στον αγώνα.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: Οι αθλητές ξεκίνησαν σε τριάδες ανά 30 δευτερόλεπτα, με τις 3 γυναίκες αθλήτριες να ξεκινούν πρώτες τη διαδρομή & με τους πρώτους της κατάταξης να ξεκινούν στο τέλος. Η εκκίνηση είχε στηθεί στην αρχή του μονοπατιού, σχεδόν δίπλα από το τελεφερίκ. Ο φυσικός αγώνας του «Red Bull Σκαλάκια 2021» ξεκίνησε στις 10 ώρα, το πρωί του Σαββάτου, με τους 31 καλύτερους αθλητές να δίνουν το παρόν για μια θέση στο βάθρο.

Όλοι ήταν υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν συγκεκριμένη, σηματοδοτημένη διαδρομή μέχρι τον τερματισμό η οποία είναι 550 μέτρα δασικός δρόμος + 1250 μέτρα μονοπάτι με συνολική υψομετρική διαφορά 500 μέτρα.

Ο όλος σχεδιασμός προσέφερε δυνατές μάχες αφού οι προσπεράσεις ήταν σίγουρες ενώ η μεγάλη κλίση του μονοπατιού μαζί με το σαθρό σε πολλά σημεία έδαφος έκαναν πολύ δύσκολη την προσπάθεια των συμμετεχόντων οι οποίοι προσέφεραν εντυπωσιακό θέαμα!

Ο καιρός ήταν σύμμαχος με καλή για την εποχή θερμοκρασία και ελάχιστο αέρα ενώ οι εξαιρετικές μουσικές επιλογές ανέβαζαν τη διάθεση αθλητών και θεατών.

 

Οι νικητές & οι νικήτριες

Ο Γιώργος Διαλεκτός επιβεβαίωσε ότι είναι το φαβορί. Με χρόνο 23:19’’ τερμάτισε πρώτος και είναι αυτός που θα μας εκπροσωπήσει στον μοναδικό αγώνα Red Bull 400, που θα γίνει τον Σεπτέμβριο στη Σλοβενία!

Εξαιρετική εμφάνιση όμως έκανε ο 18χρονος Ανδρέας Μανέτας ο οποίος τερμάτισε 14’’ πίσω του στη δεύτερη θέση ενώ την τριάδα έκλεισε ο πάντα πολύ δυνατός Γιώργος Λουφέκης με χρόνο 24:24’’ δευτερόλεπτα.

Στις γυναίκες η Μαρία Μαλάι τερμάτισε άνετα πρώτη με χρόνο 28:00’’ ακολουθούμενη από τη Φωτεινή Κολόκα η οποία τερμάτισε δεύτερη με χρόνο 30:54’’ και στην τρίτη θέση η Νατάσσα Σπανού με χρόνο 32:08’’.

Ο τεχνικός διευθυντής, Νίκος Κωστόπουλος, τόνισε ότι οι επιδόσεις των διαγωνιζομένων ήταν εξαιρετικές, καθώς το επίπεδο των αθλητών ήταν πολύ υψηλό.

Τα χαμόγελα των συμμετεχόντων στον τερματισμό, παρά την εξάντληση από την έντονη προσπάθεια, δημιούργησαν ένα υπέροχο κλίμα για τις απονομές στις κατηγορίες ανδρών και γυναικών, ενώ υπήρξαν και πολύ θετικά σχόλια για την εκδήλωση.