Δ. Τσιάμης: «Αν καταφέρω να κάνω στο Μόναχο το άλμα που μπορώ, δε θα έχει σημασία η θέση που θα καταλάβω»

 Runbeat Team   15:58 10-08-2022  

Δ. Τσιάμης: «Αν καταφέρω να κάνω στο Μόναχο το άλμα που μπορώ, δε θα έχει σημασία η θέση που θα καταλάβω»


*Αποστολή Runbeat στο Μόναχο

Ο Δημήτρης Τσιάμης ετοιμάζεται να μπει για έκτη φορά στην αθλητική του καριέρα σε ένα στάδιο για να συμμετάσχει σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού. Ο έμπειρος αθλητής που πλέον έχει κλείσει τα 40 του χρόνια θα μπει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου το απόγευμα της Δευτέρας (15/08). Το πρώτο του μετάλλιο σε μια μεγάλη διοργάνωση ήρθε το 2018 στο Βερολίνο, όταν ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

 

«Το 2018 στο Βερολίνο δε σκεφτόμουν το μετάλλιο. Ποτέ δε σκεφτόμουν το μετάλλιο. Πάντα έμπαινα για να κάνω το καλύτερο. Ούτε και τώρα το σκέφτομαι, παρότι θεωρητικά είμαι σε θέση να κυνηγήσω ένα άλμα που θα με πάει ψηλά. Αυτό που σκέφτομαι είναι να κάνω ένα καλό άλμα στον προκριματικό, που θα μου δώσει την πρόκριση στον τελικό. Αν αυτό συμβεί θα έχω πετύχει τον πρώτο μου στόχο. Θεωρώ πως είμαι σε θέση να κυνηγήσω άλματα λίγο κάτω από τα 17,00 μ. ή στα 17,00 μ., επιδόσεις που δίνουν μετάλλιο. Σε κάθε περίπτωση προέχει ο προκριματικός», είπε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ ο Δημήτρης Τσιάμης.

Δ. Τσιάμης: «Αν καταφέρω να κάνω στο Μόναχο το άλμα που μπορώ, δε θα έχει σημασία η θέση που θα καταλάβω» runbeat.gr

Ο 40χρονος Έλληνας θα συμπληρώσει στο Μόναχο έξι συμμετοχές σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και θα φτάσει τον Κώστα Φιλιππίδη στη σχετική λίστα των Ελλήνων με τις περισσότερες παρουσίες στη διοργάνωση.

Ο αθλητής του Παναγιώτη Μαρκιανίδη μετέχει σε ένα αγώνισμα, όπου η χώρα μας εκπροσωπείται με τρεις αθλητές. Ο Τσιάμης πρόσθεσε: «Τόσο ο Πανταζής όσο και ο Ανδρικόπουλος είναι ικανοί αθλητές και μπορούν να κάνουν άλματα που θα τους βάλουν στον τελικό. Με τα παιδιά είμαστε φίλοι μιλάμε για το τριπλούν. Βέβαια εγώ δεν είμαι τόσο καλός στην τεχνική για να τους διορθώσω, ωστόσο πολλές φορές τους συμβουλεύω για θέματα που έχουν να κάνουν με το αγώνισμα μας».

 

Ο Τσιάμης αναφέρθηκε στην προσπάθεια που θα κάνουν όλοι οι αθλητές στη διάρκεια του αγώνα. «Το σημαντικό είναι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό βάσει των δυνατοτήτων μας. Σίγουρα τα μετάλλια κάνουν τη διαφορά, ωστόσο ο καθένας θέτει τους προσωπικούς του στόχους και είναι σημαντικό να τους ξεπερνά. Αν καταφέρω να κάνω στο Μόναχο το άλμα που μπορώ, δε θα έχει σημασία η θέση που θα καταλάβω», κατέληξε.

Η παρουσία του Τσιάμη σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού

2018 3ος 16,79 μ. Βερολίνο

2016 22ος 16,16 μ. (πρ.) Άμστερνταμ

2014 10ος 16,39 μ. Ζυρίχη

2012 9ος 16,52 μ. Ελσίνκι

2010 13ος 16,31 μ. Βαρκελώνη