Cardiff Cross Challenge: Εύκολη νίκη της Keith, συγκλονιστικό φινάλε στους άνδρες

 Runbeat Team   15:49 12-11-2023  

Cardiff Cross Challenge: Εύκολη νίκη της Keith, συγκλονιστικό φινάλε στους άνδρες


Συγκινήσεις, σασπένς, αλλά και άνετες νίκες συνέθεσαν το σκηνικό στο Cardiff Cross Challenge, τη “χρυσή” συνάντηση του World Athletics Cross Country Tour που πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο 11/11.

Η Megan Keith ήταν η απόλυτη πρωταγωνίστρια στον αγώνα των γυναικών παίρνοντας μία ξεκάθαρη νίκη, ενώ αντίθετα μεγάλος αγώνας έγινε στους άνδρες με τον Keneth Kipropνα σπριντάρει στα τελευταία μέτρα για να κόψει τελικά το νήμα.

 

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης U23 στα 5000μ., κατάφερε να αφήσει πίσω της σπουδαίες αθλήτριες για να πάρει τελικά τη νίκη στον αγώνα των 6,4χλμ με διαφορά 17 δευτερολέπτων από τη δεύτερη.

Η 21χρονη, η οποία ξεκίνησε τη χρονιά της τερματίζοντας τρίτη στο CrossCup de Hannut και στη συνέχεια έτρεξε για τη Μεγάλη Βρετανία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου Cross Country στο Bathurst, σημείωσε 20:35 νικώντας σε μία διαδρομή με αρκετή λάσπη, αλλά σχεδικά επίπεδη και χωρίς πολλές στροφές.

Πίσω της τερμάτισε η πρωταθλήτρια της Αιθιοπίας, Likina Amebaw, η οποία είχε μπει ως φαβορί στον αγώνα, όμως έμεινε δεύτερη με χρόνο 20:52. Τρίτη ήταν η συμπατριώτισσά της Asmarech Anley, η οποία τερμάτισε σε 20:59.

Τρία δευτερόλεπτα πιο πίσω τερμάτισε στην τέταρτη θέση η Meseret Yeshaneh, επίσης από την Αιθιοπία, ενώ πέμπτη ήταν η Βρετανίδα Jessica Warner-Judd.

Cardiff Cross Challenge: Εύκολη νίκη της Keith, συγκλονιστικό φινάλε στους άνδρες runbeat.gr

Από την άλλη πλευρά, στον αγώνα των ανδρών, νικητής ήταν ο 18χρονος Kiprop από την Ουγκάντα. Ο νεαρός ηγήθηκε σε μεγάλο μέρος του αγώνα, όμως στα τελευταία μέτρα ένιωσε την πίεση του Κενυάτη Vincent Mutai πολύ έντονα. Σ' εκείνο το κρίσιμο σημείο ο Kiprop ανέβασε την ταχύτητά του και με ένα φοβερό σπριντ έφτασε πρώτος στον τερματισμό σε 28:32. Τρία δευτερόλεπτα αργότερα τερμάτισε ο Mutai.

Ο Abele Bekele Alemu ήταν τρίτος, μισό λεπτό πίσω τους, με τον Zak Mahamed τέταρτο και τον Egide Ntakarutimana πέμπτο.

Οι πέντε πρώτες γυναίκες

1 Megan Keith (GBR) 20:35

2 Likina Amebaw (ETH) 20:52

3 Asmarech Anley (ETH) 20:59

4 Meseret Yeshaneh (ETH) 21:02

5 Jessica Warner-Judd (GBR) 21:29

Οι πέντε πρώτοι άνδρες

1 Keneth Kiprop (UGA) 28:32

2 Vincent Mutai (KEN) 28:35

3 Abele Bekele Alemu (ETH) 29:06

4 Zak Mahamed (GBR) 29:19

5 Egide Ntakarutimana (BDI) 29:28