Βουδαπέστη 2023: Μοναδικής ομορφιάς και πρωτοτυπίας τα μετάλλια

 Runbeat Team   16:27 15-08-2023  

Βουδαπέστη 2023: Μοναδικής ομορφιάς και πρωτοτυπίας τα μετάλλια


Ιδιαίτερο σχήμα και όμορφο ντιζάιν χαρακτηρίζουν τα μετάλλια του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Βουδαπέστης που ξεκινά το άλλο Σάββατο (19/8). Στόχος των διοργανωτών ήταν να δημιουργήσουν μοναδικά μετάλλια και μπορεί να πει κανείς ότι το πέτυχαν.

Ο σχεδιασμός των μεταλλίων βασίστηκε στην μοναδικότητα και την πρωτοτυπία. Αποκλίνοντας από τα παραδοσιακά σχέδια μεταλλίων, δόθηκε έμφαση στο να χαρακτηρίζουν τη διοργανώτρια πόλη.

Στη μία πλευρά κεντρική φιγούρα αποτελεί το λογότυπο του WCH Budapest 23: το Άγαλμα της Ελευθερίας στην κορυφή του λόφου Gellért, από όπου είναι εμφανής από όλες τι γωνίες της πόλης. Το κλαδί φοίνικα που κρατά το χέρι του αγάλματος αποτελεί σύμβολο δόξας, νίκης και φώτισης, που χρονολογείται από την αρχαιότητα. Χρησιμεύει ως φόρος τιμής σε προηγούμενους αθλητές και τα αξιοσημείωτα επιτεύγματά τους.

 

Η πίσω όψη των μεταλλίων έχει διπλή σημασία. Στο πάνω μισό δεσπόζει το νεότευκτο Εθνικό Στάδιο που θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ ο χώρος της πίστας αποτελεί το φόντο όπου θα γραφτεί το όνομα του εκάστοτε νικητή.

Δόθηκε σχολαστική προσοχή στη λεπτομέρεια και είναι κατασκευασμένα από ένα μοναδικό κράμα ορείχαλκου. Τα μετάλλια είναι επενδεδυμένα με χρυσό, ασήμι ή μπρούτζο. Το σύνολο των μεταλλίων ζυγίζει 140 κιλά μετάλλου και η κορδέλες που θα χρησιμοποιούν έχουν μήκος 450 μέτρα.

Στη Βουδαπέστη οι απονομές θα γίνουν εκτός σταδίου και συγκεκριμένα στην ειδική πλατεία που έχει στηθεί εξωτερικά του γηπέδου για το λόγο αυτό.

Ο χώρος αυτός θα αποτελεί παράλληλα ένα σημείο ψυχαγωγίας καθώς θα φιλοξενεί καθημερινά ζωντανή μουσική, συναρπαστικές παραστάσεις και μια σειρά από ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.