Βουδαπέστη 2023: Η Hassan θα αγωνιστεί έξι φορές μέσα σε μία εβδομάδα!

 Runbeat Team   12:21 13-08-2023  

Βουδαπέστη 2023: Η Hassan θα αγωνιστεί έξι φορές μέσα σε μία εβδομάδα!


Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου της Βουδαπέστης πλησιάζει, με αρκετούς αθλητές να ολοκληρώνουν την προετοιμασία τους για να αγωνιστούν σε ένα ή και περισσότερα αγωνίσματα. Μία από τις αθλήτριες που όχι μόνο θα λάβει μέρος σε περισσότερα αγωνίσματα, αλλά το κάνει και με αρκετές αξιώσεις, είναι η Sifan Hassan. Στόχος της, το… triple σε 1.500, 10.000 και 5.000 μέτρα.

Αυτό σημαίνει ότι η Hassan θα αγωνιστεί έξι φορές, σε ισάριθμους δυνατούς αγώνες -αν δεν αποκλειστεί νωρίς από κάποιο αγώνισμα- μέσα σε μία εβδομάδα! Η δρομέας που αγωνίζεται με τα χρώματα της Ολλανδίας θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας τρέχοντας στην προκριματική σειρά των 1.500 μέτρων το μεσημέρι του Σαββάτου 19 Αυγούστου, ενώ θα λάβει μέρος την ίδια μέρα, αλλά το βράδυ, στον τελικό των 10.000 μέτρων.

 

Στη συνέχεια, το απόγευμα της Κυριακής 20 Αυγούστου η Hassan θα τρέξει στον ημιτελικό των 1.500 μέτρων (εφόσον προκριθεί) και την Δευτέρα θα έχει την ευκαιρία να ξεκουραστεί. Την Τρίτη 22 Αυγούστου θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των 1.500 μέτρων, το βράδυ, ενώ την αμέσως επόμενη μέρα θα «μπει» στην «μάχη» των 5.000 μέτρων τρέχοντας στον προκριματικό γύρο. Η… τελική της παράσταση θα «έρθει» την προτελευταία ημέρα της διοργάνωσης, το Σάββατο 26 Αυγούστου στον τελικό των 5.000 μέτρων, που θα γίνει το βράδυ.

Όλα αυτά, ενώ η Sifan Hassan έχει προγραμματίσει να τρέξει στον Μαραθώνιο του Σικάγου στις 8 Οκτωβρίου, αντιμετωπίζοντας μεταξύ άλλων την Ruth Chepngetich.