Βόμβα: Εκτός Παγκοσμίου πρωταθλήματος λόγω doping ο Lawrence Cherono!

 Runbeat Team   21:09 16-07-2022  

Βόμβα: Εκτός Παγκοσμίου πρωταθλήματος λόγω doping ο Lawrence Cherono!


Ο Κενυάτης μαραθωνοδρόμος Lawrence Cherono που αποτελούσε ένα από τα μεγάλα φαβορί για το χρυσό στον μαραθώνιο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του Όρεγκον που θα γίνει την Κυριακή αποκλείστηκε προσωρινά από την Μονάδα Ακεραιότητας αθλητισμού λόγω χρήσης απαγορευμένης ουσίας!

Η Μονάδα Ακεραιότητας τόνισε ότι η WADA ανέλυσε στο εργαστήριό της στη Λοζάνη το δείγμα του Cherono από έλεγχο που έγινε στις 23 Μαΐου. Πιο συγκεκριμένα, η WADA έλαβε το δείγμα στις 27 Μαΐου και στις 13 Ιουλίου είχε τα αποτελέσματα στα «χέρια» της.

 

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, στον οργανισμό του Cherono βρέθηκε η ουσία τριμεταζιδίνη, που είναι σε θέση να ρυθμίσει τον μεταβολισμό ενός αθλητή και βρίσκεται στη λίστα με τις απαγορευμένες ουσίες για το 2022. Η απουσία του Cherono από τον μαραθώνιο του Όρεγκον αλλάζει τα δεδομένα για το βάθρο, καθώς ο ίδιος αποτελεί νικητής των μαραθωνίων του Σικάγο και της Βοστώνης του 2019 και ήταν ανάμεσα στους δρομείς που αναμενόταν να «λάμψουν».

Ο Cherono ταξίδευε για το Όρεγκον για τη διοργάνωση όταν ενημερώθηκε για τον αποκλεισμό του. Θυμίζουμε ότι με χρόνο 2:10:02, ήταν τέταρτος στον Μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.