Βολικάκης για τo Ποδηλατοδρόμιο: «Η ζημιά στην προετοιμασία για το Παρίσι έχει γίνει»

 Runbeat Team   18:31 23-12-2023  

Βολικάκης για τo Ποδηλατοδρόμιο: «Η ζημιά στην προετοιμασία για το Παρίσι έχει γίνει»


Το ποδηλατοδρόμιο στο ΟΑΚΑ ανοίγει μερικώς και υπό προϋποθέσεις, όμως η ζημιά για τους αθλητές που προετοιμάζονταν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες έχει γίνει όπως είπε στον ΑΝΤ1 ο παγκόσμιος πρωταθλητής ποδηλασίας Χρήστος Βολικάκης.

Στις 29 Σεπτεμβρίου έπεσε σαν βόμβα η είδηση ότι το Ολυμπιακό Στάδιο κλείνει για λόγους ασφαλείας. Σήμερα ο πρόεδρος του ΤΕΕ έστειλε ένα χριστουγεννιάτικο δώρο στον αναπληρωτή υπουργό αθλητισμού Γιάννη Βρούτση και στους αθλητές της ποδηλασίας.

 

Το ποδηλατοδρόμιο ανοίγει ξανά. Η ολυμπιακή προετοιμασία όμως και η συμμετοχή των Ελλήνων αθλητών στο Παρίσι βρίσκεται ήδη σε κίνδυνο.

«Το ποδηλατοδρόμιο χαίρομαι που σιγά ανοίγει και εύχομαι άμεσα να ανοίξει εντελώς. Όμως η ζημιά σε εμάς τους αθλητές που ετοιμαζόμασταν για το Παρίσι έχει γίνει. Έχουμε χάσει ήδη αρκετούς μήνες σημαντικούς προπονήσεων», λέει στον ΑΝΤ1 ο Χρήστος Βολικάκης.

Η δεύτερη έκθεση εμπειρογνωμοσύνης ΤΕΕ επιτρέπει τη μερική επαναλειτουργία του ποδηλατοδρομίου υπό τις εξής προϋποθέσεις:

1. Αποκλεισμός δύο εξεδρών και χρήση μόνο για προπονήσεις

2. Μη χρήση του χώρου σε περίπτωση χιονόπτωσης ή έντονων ανεμοπιέσεων





3. Εκτίμηση των πραγματικών δυνάμεων αναρτήρων υπό εντονότερες δράσεις

4. Συνέχιση εργασιών συντήρησης

«Τώρα μεν ανοίγει αλλά έχουμε χειμώνα μπροστά μας οπότε σίγουρα θα φυσάει, θα βρέχει, θα έχουμε ακραία καιρικά φαινόμενα οπότε οι προπονήσεις θα είναι ελάχιστες», συμπληρώνει ο Χρήστος Βολικάκης.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής έκανε ολυμπιακά όνειρα. Οι πάνω από 2μιση χαμένοι μήνες προπονήσεων όμως αρχίζουν να ξεθωριάζουν τις ελπίδες του για Παρίσι.

«Στεναχωριέμαι που το λέω αλλά ίσως για πρώτη φορά να μην υπάρχει εκπρόσωπος και ολυμπιακή πρόκριση στην ποδηλασία πίστας κάτι το οποίο θα γίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος», καταλήγει ο κ. Βολικάκης.

Το ποδηλατοδρόμιο αναμένεται να ανοίξει τις προσεχείς ημέρες.