Βαλένθια: Μία ανάσα από το παγκόσμιο ρεκόρ στα 10 χιλιόμετρα η Chelimo – Πρώτος στους άνδρες με εθνικό ρεκόρ ο Kbron (Vids)

 Runbeat Team   11:37 03-10-2021  

Βαλένθια: Μία ανάσα από το παγκόσμιο ρεκόρ στα 10 χιλιόμετρα η Chelimo –  Πρώτος στους άνδρες με εθνικό ρεκόρ ο Kbron (Vids)


Με πολύ σημαντικές συμμετοχές έγινε σήμερα ο αγώνας 10 χιλιομέτρων στη Βαλένθια «Valencia Ibercaja 2021». Η Κένυα κυριάρχησε στους αγώνες των ανδρών και των γυναικών, με αθλητές της να ανεβαίνουν στο βάθρο σε ποσοστό 5/6!

 

Ο αγώνας ήταν πολύ αμφίρροπος, με τους δρομείς να καταφέρνουν να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους σε άνδρες και γυναίκες. Η Margaret Chelimo αναδείχθηκε νικήτρια στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων, χάνοντας μόλις για έξι δευτερόλεπτα το παγκόσμιο ρεκόρ, καθώς με χρόνο 29:49 ήταν πολύ κοντά στο 29:43 της Joyciline Jepkosgei από το 2017 στην Πράγα.

Σε κάθε περίπτωση η Chelimo σημείωσε την 3η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στα 10 χιλιόμετρα γυναικών, επικρατώντας των συμπατριωτών της, Norah Jeruto (30:04) και Sandra Chebet (30:45), που τερμάτισαν στη δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα.

 

Ο αγώνας των ανδρών είχε επίσης μία μεγάλη επίδοση, καθώς ο γεννημένος στην Ερυθραία Zerei Kbrom σημείωσε εθνικό ρεκόρ Νορβηγίας, καθώς αγωνίζεται με τα «χρώματά» της. Ο Kbrom τερμάτισε στην πρώτη θέση με χρόνο 27:39, αφήνοντας πίσω του τον Κενυάτη Koros Kipkorir για δύο δευτερόλεπτα με φοβερή εμφάνιση στο τελευταίο χιλιόμετρο. Τρίτος τερμάτισε ο Kirui Kiprotich με 27:56.