Β. Μαλιόγλου: Από την κολύμβηση και το πόλο, στο τρέξιμο και στην 3η θέση του Μαραθωνίου της Θεσσαλονίκης!

 Πάνος Κατσαρός   15:12 06-09-2022  

Β. Μαλιόγλου: Από την κολύμβηση και το πόλο, στο τρέξιμο και στην 3η θέση του Μαραθωνίου της Θεσσαλονίκης!


Ο Βαγγέλης Μαλιόγλου είναι ένα παράδειγμα αθλητή που δείχνει ότι με την σκληρή δουλειά, την θέληση και τον κατάλληλο προγραμματισμό μπορούμε να επιτύχουμε όλους μας τους στόχους, να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας και να έχουμε μία ισορροπία στην ζωή μας. Ο Έλληνας δρομέας ασχολείται με το τρέξιμο εδώ και δέκα χρόνια, ξεκινώντας από έναν διάδρομο γυμναστηρίου και καταφέρνοντας να φτάσει μέχρι και την 3η θέση του ιστορικού Μαραθωνίου της Θεσσαλονίκης φέτος, με χρόνο 2:29:04.

 

Ο Μαλιόγλου μίλησε στο Runbeat για το πως έκανε τα πρώτα του βήματα στο τρέξιμο, πως προέκυψε η αγάπη του για τον αθλητισμό, αλλά και για το που βλέπει τον εαυτό του στο μέλλον με βάση τις δυνατότητές του. Ο αθλητής που ανά τακτά χρονικά διαστήματα λαμβάνει μέρος σε αγώνες δρόμου και όχι μόνο, έχοντας αρκετές νίκες στο ενεργητικό του, ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τον αθλητισμό μέσα στο… νερό, καθώς οι πρώτες του επαφές με άθλημα ήταν σε πολύ μικρή ηλικία η κολύμβηση και η υδατοσφαίριση.

«Η ενασχόληση μου με το τρέξιμο ξεκίνησε δέκα χρόνια πριν σ ‘έναν διάδρομο ενός γυμναστηρίου, με αφορμή ενός γνωστού που θα συμμετείχε στον Μαραθώνιο της Αθήνας. Το είδα σαν ωραία πρόκληση και είπα να το δοκιμάσω. Η ενασχόληση μου όμως γενικότερα με τον αθλητισμό ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία με κολύμβηση και υδατοσφαίριση» δήλωσε στο Runbeat ο Βαγγέλης Μαλιόγλου.

Ο συνδυασμός δουλειάς και προπονήσεων

Β. Μαλιόγλου: Από την κολύμβηση και το πόλο, στο τρέξιμο και στην 3η θέση του Μαραθωνίου της Θεσσαλονίκης! runbeat.gr

Το μέρος στο οποίο διαμένει ο Έλληνας δρομέας αποτελεί μία πολύ καλή τοποθεσία για τρέξιμο, κάτι το οποίο φαίνεται ότι εκμεταλλεύεται στο έπακρο. Ο Βαγγέλης Μαλιόγλου μένει στα Άσπρα Σπίτια Ν. Βοιωτίας και με τον προπονητή του, Λουκά Μαργαρίτη δουλεύουν καθημερινά.

Ο Έλληνας αθλητής είναι όπως αναφέραμε νωρίτερα ερασιτέχνης δρομέας, συνεπώς έχει δύσκολη καθημερινότητα σε συνδυασμό με την δουλειά του, αλλά και με το ότι έγινε πρόσφατα πατέρας: «Το μέρος που διαμένω ενδείκνυται για το τρέξιμο. Επειδή εργάζομαι σε πρόγραμμα βάρδιας και σε συνδυασμό με το ότι έγινα πρόσφατα μπαμπάς η καθημερινότητα μου είναι αρκετά δύσκολη. Ευτυχώς όμως έχω την στήριξη της γυναίκας μου και του φίλου μου και προπονητή, ο καθένας στον τομέα του, και τα καταφέρνω».

«Μετά το 2014 είχα πει ότι δεν θα ξανατρέξω μαραθώνιο, αλλά το έκανα στη Θεσσαλονίκη και πέτυχε»

Β. Μαλιόγλου: Από την κολύμβηση και το πόλο, στο τρέξιμο και στην 3η θέση του Μαραθωνίου της Θεσσαλονίκης! runbeat.gr

Όταν ρωτήσαμε τον αθλητή για το ποια θεωρεί μέχρι στιγμής κορυφαία στιγμή για τον ίδιο, αλλά και για το μέχρι που μπορεί να… φτάσει, εκείνος μας είπε: «Θα έλεγα τον μαραθώνιο της Θεσσαλονίκη ως την καλύτερη μου στιγμή, διότι μετά το 2014 που έτρεξα την κλασσική είχα πει ότι δεν θα ξανά τρέξω μαραθώνιο. Παρόλα αυτά με την παρότρυνση του προπονητή μου είπαμε να το δοκιμάσουμε και τελικά πέτυχε. Τον ευχαριστήθηκα όπως τον πρώτο μου μαραθώνιο. Σαν στόχο πέρα από το να βελτιώνω τον εαυτό μου καθημερινά θα έλεγα μια καλή επίδοση στην κλασσική διαδρομή».

Αυτή την περίοδο, ο Βαγγέλης Μαλιόγλου βρίσκεται σε φάση προετοιμασίας για την συμμετοχή του στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Μαραθωνίου, που θα γίνει παράλληλα με τον μαραθώνιο της Αθήνας.

 

«Αυτήν την περίοδο προετοιμάζομαι για την συμμετοχή μου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου. Ολοκλήρωσα το βασικό στάδιο προετοιμασίας μου που περιλάμβανε αύξηση του όγκου των χιλιομέτρων. Στην συνέχεια της προετοιμασίας μου θα ακολουθήσουν πιο έντονες προπονήσεις ταχύτητας σε συνδυασμό με την συμμετοχή μου σε κάποιους αγώνες όπως ο 5ος Ξενοδάμειος Δρομος Αντίκυρας ως τεστ προπόνησης.

Οι καιρικές συνθήκες στην Ελλάδα είναι δύσκολες λόγω της ζέστης και της υγρασίας, με αποτέλεσμα οι προπονήσεις να είναι αρκετά επίπονες. Ταυτόχρονα λόγω αυξημένων επαγγελματικών και οικογενειακών υποχρεώσεων απαιτείται σωστός προγραμματισμός. Όλες αυτές οι δυσκολίες έχουν χτίσει την προσωπικότητα μου ως μαραθωνοδρόμο. Την φετινή χρονιά θα την περιέγραφα ως restart και τα καλύτερα έρχονται!» είπε κλείνοντας ο Έλληνας δρομέας, ο οποίος δείχνει αισιόδοξος για την συνέχεια.