Αποσύρεται από τον στίβο η θρυλική Allyson Felix!

 Runbeat Team   10:58 14-04-2022  

Αποσύρεται από τον στίβο η θρυλική Allyson Felix!


Η θρυλική Αμερικανίδα σπρίντερ, Allyson Felix ανακοίνωσε πως διανύει την τελευταία σεζόν της καριέρας της στο στίβο, σε ηλικία 36 ετών! Η Felyx αποτελεί μία από τις πιο επιτυχημένες αθλήτριες στην ιστορία των ΗΠΑ, έχοντας μεταξύ άλλων κατακτήσει 11 Ολυμπιακά μετάλλια σε 5 διαφορετικές Ολυμπιάδες, αλλά και 19 σε Παγκόσμια πρωταθλήματα, καταρρίπτοντας πολλά ρεκόρ με τα επιτεύγματά της.

Λίγες ημέρες μετά την δήλωσή της για την εγκυμοσύνη για τις αθλήτριες στίβου, που αποτέλεσε ακόμα μία ενέργεια εκτός ταρτάν για την οποία είναι άξια θαυμασμού, η Felix ανακοίνωσε μέσω ενός συγκινητικού μηνύματος στα social media ότι το 2022 θα είναι η τελευταία της χρονιά στον στίβο.





«Έχω τόσο μεγάλη ευγνωμοσύνη για το άθλημα που άλλαξε την ζωή μου. Έδωσα τα πάντα στο τρέξιμο και για πρώτη φορά δεν είμαι σίγουρη ότι έχω κάτι ακόμα να δώσω. Θέλω να πω αντίο και ευχαριστώ στο άθλημα που με βοήθησε να γίνω ό,τι έχω γίνει, με έναν τρόπο, ένα τελευταίο τρέξιμο. Αυτή η σεζόν δεν είναι για τον χρόνο στο ρολόι, είναι απλά για διασκέδαση. Εάν με δείτε στον στίβο φέτος, ελπίζω να μοιραστούμε μία στιγμή, μία ανάμνηση και εκτίμηση» ανέφερε μεταξύ άλλων η Felix στο μήνυμά της.

Στο τέλος πρόσθεσε: «Αυτή τη σεζόν τρέχω για τις γυναίκες. Τρέχω για ένα καλύτερο μέλλον για την κόρη μου. Τρέχω για εσάς. Περισσότερα θα ανακοινώσω μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα και ελπίζω να κάνω τον κόσμο καλύτερο για τις γυναίκες».