Ανακοινώθηκαν οι πρώτοι αστέρες που θα αγωνιστούν στο μίτινγκ του Μιλρόουζ

 Runbeat Team   12:35 19-12-2023  

Ανακοινώθηκαν οι πρώτοι αστέρες που θα αγωνιστούν στο μίτινγκ του Μιλρόουζ


Αρκετοί είναι οι μεγάλοι αστέρες του στίβου που επέλεξαν το μίτινγκ του Μιλρόουζ για να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο κλειστό στίβο.

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν τα πρώτα μεγάλα ονόματα που συμφώνησαν να αγωνιστούν στους αγώνες που είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στη Νέα Υόρκη.

Ανάμεσά τους βρίσκεται η Yaroslava Mahuchikh. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια στο άλμα εις ύψος στον ανοικτό και κλειστό στίβο, θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη. Η 22χρονη Ουκρανή έχει ατομικό ρεκόρ κλειστού στίβου 2,06 μέτρα, επίδοση που την κατατάσσει στην τρίτη θέση της παγκόσμιας λίστα όλων των εποχών. Η «χάλκινη» Ολυμπιονίκης ολοκλήρωσε τη σεζόν της το 2023 στις ΗΠΑ, κερδίζοντας στον τελικό της Wanda Diamond League στο Γιουτζίν με την κορυφαία επίδοση για φέτος στον κόσμο καθώς ξεπέρασε τα 2,03 μέτρα.

 

Παρούσα στους αγώνες του Μιλρόουζ θα είναι και η δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια Danielle Williams, η οποία θα αγωνιστεί στα 60 μέτρα με εμπόδια. Η Τζαμαϊκανή έχει αγωνιστεί δύο φορές στο κλειστό της Νέας Υόρκης στο παρελθόν, κερδίζοντας και τις δύο φορές.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής των 1500 μέτρων Josh Kerr επιστρέφει στους Αγώνες του Μίλροουζ αφού κέρδισε τα 3000 μέτρα στην τελευταία έκδοση με ρεκόρ συνάντησης 7:33.47. Ο Βρετανός, ο οποίος το περασμένο σαββατοκύριακο σημείωσε ατομικό ρεκόρ (1:01:51) στον ημιμαραθώνιο, θα αγωνιστεί αυτή τη φορά στα δύο μίλια.

Ο Αμερικανός Yared Nuguse θα διεκδικήσει και πάλι το Wanamaker Mile αφού κέρδισε πέρυσι με ρεκόρ κλειστού στίβου Βόρειας Αμερικής τερματίζοντας σε 3:47.38. Ήταν η δεύτερη ταχύτερη επίδοση σε εσωτερικούς χώρους στην ιστορία. Στόχος για τον Nuguse θα είναι να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ κλειστού στίβου, το οποίο ανήκει του Yomif Kejelcha και είναι 3:47.01.