Αναβιώνει και φέτος ο Αυθεντικός Μαραθώνιος κολύμβησης στα στενά του Αρτεμισίου

 Runbeat Team   9:15 24-03-2021  

Αναβιώνει και φέτος ο Αυθεντικός Μαραθώνιος κολύμβησης στα στενά του Αρτεμισίου


Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι φίλοι της κολύμβησης ανοικτής θάλασσας θα δώσουν ραντεβού στο Πευκί Ευβοίας του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, εκεί όπου θα πραγματοποιηθεί 2-4 Ιουλίου ο 2ος Αυθεντικός Μαραθώνιος κολύμβησης.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά πέρυσι και η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή με σπουδαίους αθλητές και αθλήτριες από όλο τον κόσμο να παίρνουν μέρος. Κάτι ανάλογο αναμένεται να γίνει και φέτος.

Ο αγώνας πραγματοποιείται στην αυθεντική διαδρομή των 10χλμ. και δίνει τη δυνατότητα στους αθλητές να κολυμπήσουν πάνω από τα ναυάγια της ναυμαχίας του Αρτεμισίου του 480 π.Χ. Οι αθλητές θα ακολουθήσουν το παράδειγμα του Σκυλλία και της κόρης του Ύδνας, τους πρώτους δηλαδή κολυμβητές υπεραποστάσεων. Σύμφωνα με Ηρόδοτο, οι δύο τους βοήθησαν τις ελληνικές δυνάμεις στην ιστορική ναυμαχία του Αρτεμισίου πριν από 2.500 χρόνια εναντίον του περσικού στόλου. Η απαιτητική διαδρομή θα διεξαχθεί στα στενά του Αρτεμισίου, εκεί όπου ενώνεται η Στερεά Ελλάδα με τη Θεσσαλία και οι κολυμβητές θα καλύψουν τα σύνορα των νομών Ευβοίας, Μαγνησίας και Φθιώτιδας.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές

Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν της διαδρομής των 10χλμ, υπάρχουν και διαδρομές 3χλμ, 1,5χλμ και φέτος προστέθηκε μία ακόμη διαδρομή 5χλμ. Όπως ανακοίνωσαν μάλιστα οι διοργανωτές για όσους εγγραφούν έως τις 30/04/2021 θα υπάρξει και μία μείωση 33% στην τιμή συμμετοχής. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εγγραφές στον παιδικό αγώνα 800μ. είναι δωρεάν. Οι διαδρομές των 5χλμ, 3χλμ, 1.5χλμ και 800μ. έχουν ως σημείο εκκίνησης και τερματισμού την παραλία Πευκί.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να εγγραφούν στην εξής διεύθυνση;: https://bit.ly/379LY8f

Ο αγώνας θα διεξαχθεί με όλες τις προφυλάξεις

Ο 2ος Αυθεντικός Μαραθώνιος κολύμβησης θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς της FINA και το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα θεσπίσει η ομάδα της ActiveMedia Group, με βάση τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων-συνεργατών της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και τις υποδείξεις της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, με στόχο τη διασφάλιση της υγείας των αθλητών και των παρευρισκομένων. Επίσης οι διοργανωτές θα παρέχουν σωσίβιο ασφαλείας στους συμμετέχοντες καθώς είναι υποχρεωτική η χρήση του από ερασιτέχνες και επαγγελματίες αθλητές.

Όλες οι διαδρομές του Αυθεντικού Μαραθωνίου Κολύμβησης έχουν σχεδιαστεί από τον Ομοσπονδιακό Τεχνικό και τεχνικό διευθυντή του αγώνα, με Ολυμπιακές & παγκόσμιες διακρίσεις στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, κ. Νίκο Γέμελο.

Δείτε ένα βίντεο από την περυσινή διοργάνωση: