Άλλαξαν σιωπηρά το πρωτόκολλο των Rapid test για τους αγώνες εκτός σταδίων-48ωρες πριν την αφετηρία το τεστ

 Runbeat Team   21:02 07-06-2021  

Άλλαξαν σιωπηρά το πρωτόκολλο των Rapid test για τους αγώνες εκτός σταδίων-48ωρες πριν την αφετηρία το τεστ


Σε παιχνίδια με τις λέξεις φαίνονται ότι επιδίδονται οι επιφορτισμένοι με την έκδοση πρωτοκόλλων στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμου. Μετά από τις αντιδράσεις για την υποχρεωτικότητα μόνο εντός 24ωρου για τα Rapid test που εκδόθηκε στις 30 Μαΐου, σήμερα με νέα διευκρινιστική εγκύκλιο, δίνεται «σιωπηρά» ένα επιπλέον 24ωρο. Πως γίνεται αυτό; Στις 30/5 η απόφαση αναφέρει :

«Rapid test εντός του 24ωρου πριν τον αγώνα ή PCR test εντός του 48ώρου πριν τον αγώνα, σε όλους τους συμμετέχοντες» Η σημερινή απόφαση που ακυρώνει τη προηγούμενη αναφέρει : «Rapid test ή PCR test εντός του 48ώρου πριν τον αγώνα, σε όλους τους συμμετέχοντες. To Rapid test συστήνεται να γίνεται την ημέρα του αγώνα ή αν αυτό δεν είναι δυνατόν, το τελευταίο 24ώρο πριν τον αγώνα».

Δηλαδή δίνεται πλέον η δυνατότητα να γίνει το Rapid test την Παρασκευή αν ο αγώνας είναι Κυριακή (με τη προηγούμενη απόφαση ήταν το Σάββατο) και απλώς συστήνεται δυνητικά πλέον για τη διενέργεια του 24 ώρες πριν ή ακόμη και την ίδια ημέρα του αγώνα. Με αυτή την εξέλιξη και εφόσον δεν υπάρξουν νέες διευκρινιστικές εγκύκλιοι που να φέρνουν και νέες ανατροπές οι αγώνες της αυτής της Κυριακής, όπως ο Μαραθώνιος Κρήτης θα μπορούν να πραγματοποιηθούν με Rapid test της Παρασκευής.

Εδώ μπορείτε να δείτε το πρωτόκολλο στις 30/5.

Εδώ μπορείτε να δείτε το πρωτόκολλο στις 7/6.