Αγώνες δρόμου για πρώτη φορά στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης, την Γαύδο

 Runbeat Team   12:04 12-05-2022  

Αγώνες δρόμου για πρώτη φορά στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης, την Γαύδο


Η Γαύδος θα βρεθεί στο επίκεντρο των φίλων του δρομικού κινήματος την Κυριακή 12 Ιουνίου καθώς για πρώτη φορά θα διεξαχθούν αγώνες δρόμου.

Πιο συγκεκριμένοι οι «1οι αγώνες Γαύδου» θα περιλαμβάνουν έναν αγώνα 7.000μ. σε χωμάτινη και ασφάλτινη επιφάνεια και έναν παιδικό αγώνα 1.000μ. για παιδιά σε άσφαλτο.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 18:30 στο Καστρί, όπου και θα καταλήξουν οι μετέχοντες. Πρόκειται για μία διοργάνωση που αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών δρομέων καθώς ο προορισμός από μόνος του είναι ελκυστικός.

 

Η προκήρυξη αναφέρει τα εξής:

«Στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης, στο νησί της Καλυψούς, στην ακριτική Γαύδο, ο Δήμος Γαύδου, με συνδιοργανωτή την Περιφέρειας Κρήτης στο πλαίσιο της Γιορτής Αθλητισμού προκηρύσσουν τους:

1ους Αγώνες Γαύδου

ΣΚΟΠΟΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Σκοπός της διοργάνωσης είναι να δώσει τη δυνατότητα στους δημότες της Γαύδου, αλλά και των εκτός αυτής, να συμμετάσχουν σε μια αθλητική γιορτή μαζικής συμμετοχής, να αναδείξει τον περιβαλλοντική ταυτότητα και φυσιογνωμία του νησιού και να συμβάλει στον αθλητικό τουρισμό του νοτιότερου άκρου της Ευρώπης.

Ημερομηνία Διεξαγωγής των αγώνων: Κυριακή 12 Ιουνίου 2022

Αγώνες: Δύο (2)

Αγώνας απόστασης 7.000μ.,(3.000μ. χωματόδρομος – 4.000μ. άσφαλτος)

Παιδικός Αγώνας απόστασης 1.000μ. (άσφαλτος)

Αγώνας 7.000 μ.

Σημείο Εκκίνησης και Τερματισμού: Καστρί

Ώρα Εκκίνησης: 18:30

Διαδρομή Αγώνα: Καστρί, Φραγγεδιανά, Άμπελος, Φάρος, Σχολείο, Καστρί (Δείτε ΕΔΩ περισσότερα)

Χρονικό όριο: Οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους σε 1.30 ώρα. Σε αντίθετη περίπτωση θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή.

Δικαίωμα Συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άτομα ηλικίας άνω των 13 ετών.

Παιδικός Αγώνας 1.000 μ.

Σημείο Εκκίνησης: Κεραίες

Σημείο Τερματισμού: Καστρί

Ώρα Εκκίνησης: Μετά το τέλος του 1ου Αγώνα

Διαδρομή Αγώνα: Κεραίες, Σχολείο, Καστρί 

Χρονικό όριο: Οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους σε 1.00 ώρα. Σε αντίθετη περίπτωση θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή.

Δικαίωμα Συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά ηλικίας έως 12 ετών.

Όριο Συμμετεχόντων: Το όριο συμμετεχόντων και των δυο αγώνων είναι 150 άτομα

Κατηγορίες:

Γενική 1ος, 2ος, 3ος

Κατηγορία Ανδρών

Κατηγορία Γυναικών

Παροχές

Αναμνηστικό μετάλλιο, Αναμνηστικό T-shirt, Καπελάκι, Νούμερο χρονομέτρησης, Chip χρονομέτρησης, Φωτογραφίες, Μεταφορά με λεωφορείο και πλοίο, Τροφοδοσία σε όλη τη διαδρομή (νερό), Κέρασμα στον τερματισμό

Δηλώσεις συμμετοχής

www.gavdos.gr

Δήλωση Συμμετοχής

Επίσης:

ΚΑΝΤΕ «ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ» ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ στο Facebook «Δήμος Γαύδου» προκειμένου να μάθετε περισσότερα…

Οι αιτήσεις συμμετοχής ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ, είναι ΔΩΡΕΑΝ και θα γίνονται δεκτές έως την Πέμπτη 25 Μαΐου και ώρα 14:00.

Εφόσον οι συμμετοχές έχουν καλυφθεί πιο νωρίς η διοργάνωση έχει το δικαίωμα να μην κάνει δεκτές αιτήσεις συμμετοχής πριν την παραπάνω ημερομηνία.

Εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα νούμερα γίνονται δεκτές και την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα μία ώρα πριν την εκκίνηση.

Για τους δρομείς εκτός Κρήτης

Η ΑΝENΔYK για την μετακίνηση Σφακιά-Γαύδος-Σφακιά παρέχει δωρεάν ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε όλους τους συμμετέχοντες – Εκτός οχημάτων. Ισχύει από την Πέμπτη 9/6 έως την Τρίτη 14/6.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ – ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

Σταθμοί Ανεφοδιασμού με νερά θα υπάρχουν ανά 2 χιλιόμετρα.

ΣΗΜΑΝΣΗ

Σήμανση διαδρομής θα υπάρχει ανά χιλιόμετρο (αντίστροφη μέτρηση)

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ

Η παραλαβή των αριθμών (αγώνας δρόμου 7.000μ.) θα γίνεται από τη γραμματεία (Δημαρχείο Γαύδου – Καστρί) από τις 10.00 έως τις 12.00 και από τις 16:00 έως τις 17:30 την Κυριακή 12/6/2022.

Ιδιόχειρες αιτήσεις παραλαμβάνονται από το γραφείο του Δήμου Γαύδου στα Χανιά (Υψηλαντών 28, δίπλα από τη δημοτική βιβλιοθήκη Χανίων, τηλ. Επικοινωνίας: 2821341683).

Μετά το τέλος της διοργάνωσης θα προσφερθεί δωρεάν κέρασμα στους δρομείς.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ – ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Σε κάθε περίπτωση όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν μέρος στους αγώνες με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί σε συμμετέχοντες όλων των αγώνων δρόμου της Διοργάνωσης σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ κατά τη διάρκεια του αγώνα, τα οποία οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

Είναι απαραίτητο όλοι οι συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση και, ειδικότερα, να έχουν υποβληθεί σε καρδιολογικό έλεγχο. Από τους διοργανωτές δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κάθε συμμετέχοντα, διότι όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με ατομική τους ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των γονέων ή κηδεμόνων τους, υπογράφοντας τη σχετική υπεύθυνη δήλωση, η οποία συμπεριλαμβάνεται στην έντυπη ή ηλεκτρονική Δήλωση Εγγραφής για κάθε αγώνα της Διοργάνωσης. Κατά τη διάρκεια κάθε αγώνα, προσωπικό Ιατρικών Υπηρεσιών και Πρώτων Βοηθειών θα βρίσκεται στο σημείο εκκίνησης – τερματισμού για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε επείγοντος ιατρικού περιστατικού με την παροχή Πρώτων Βοηθειών.

Κατά την προσέλευση, παραμονή και αποχώρηση των συμμετεχόντων από τους χώρους διεξαγωγής των αγώνων, καθώς και κατά την τέλεση των αγώνων θα εφαρμόζονται αυστηρώς τα πρωτόκολλα αποφυγής διάδοσης του covid-19, όπως θα ισχύουν επικαιροποιημένα από τον Ε.Ο.Δ.Υ. (https://eody.gov.gr/), και τη Γ.Γ.Α. (https://gga.gov.gr/), σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο του αγώνα.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Οι μετακινήσεις δρομέων, εθελοντών, συνεργατών για τους σκοπούς της διοργάνωσης τόσο πριν, όσο και μετά τον αγώνα θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, που ορίζει η ΓΓΑ».