ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ: Συνέπεια, διάρκεια και σταθερότητα για τον ΓΣ Σέρρες 93

 Runbeat Team   8:48 21-12-2023  

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ: Συνέπεια, διάρκεια και σταθερότητα για τον ΓΣ Σέρρες 93


Με τον Γ.Σ. Σέρρες 93 συνεχίστηκε το αφιέρωμα του ΣΕΓΑΣ στα σωματεία που κατέλαβαν τις δέκα πρώτες θέσεις στην αξιολόγηση του 2023.

Όπως αναφέρει, λοιπόν, χαρακτηριστικά, «ο σωματειακός αθλητισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της επαρχίας. Διαχρονικά οι σύλλογοι της περιφέρειας παράγουν, όχι μόνο ποσότητα αθλητών στις μικρές κατηγορίες, αλλά πλειάδα πρωταθλητών που πλαισίωναν τις εθνικές ομάδες.

Αυτή τη δυναμική έχει αναπτύξει εδώ και χρόνια και ο ΓΣ Σέρρες 93, το 8ο σωματείο της φετινής αξιολόγησης του ΣΕΓΑΣ. Ο Σύλλογος των Σερρών συμπλήρωσε φέτος 30 χρόνια διαδρομής και μια γεμάτη δεκαετία ανάμεσα στα κορυφαία σωματεία της χώρας. Το σωματείο ιδρύθηκε το 1993, ενώ το 1995 βρέθηκε στην 40η θέση της αξιολόγησης. Το 2005 μπήκε για πρώτη φορά στην 20άδα (17ο) της κατάταξης, ενώ το 2012 στην 10άδα. Η 3η θέση του 2022 αποτέλεσε αναμφίβολα μια από τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία του συλλόγου.

 

“Πρωτοπορήσαμε για τα δεδομένα της εποχής. Αντιληφθήκαμε νωρίς την ανάγκη για τη δημιουργία δικών μας εσόδων ακριβώς γιατί η χρηματοδότηση δεν ήταν αρκετή. Έτσι νωρίτερα από πολλούς άλλους προχωρήσαμε στη δημιουργία των Ακαδημιών μας, μέσα από τις οποίες αντλήσαμε πολλούς αθλητές και αθλήτριες, που μεταγενέστερα διακρίθηκαν στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα και συμμετείχαν και σε διοργανώσεις με την εθνική μας ομάδα“, εξήγησε η πρόεδρος του συλλόγου Φωτεινή Αραμπατζή και συμπλήρωσε: “Το προφίλ του συλλόγου εξαρχής ήταν οικογενειακό με την συμμετοχή ανθρώπων που είχαν τη διάθεση να προσφέρουν. Τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου δεν ήταν αμιγώς άνθρωποι του αθλητισμού. Ο σύλλογος από την πρώτη στιγμή μέχρι σήμερα βασίστηκε σε τρεις άξονες: στους προπονητές, τη διοίκηση και την επιστήμη. Το προφίλ αυτό δεν άλλαξε μέχρι και σήμερα. Ο σύλλογος υπάρχει 30 χρόνια και τα τελευταία δέκα βρίσκεται ψηλά στην κατάταξη. Αυτή η σταθερότητα δείχνει την συστηματική και ουσιαστική δουλειά που κάνουμε. Εξαρχής βασιστήκαμε στα δικά μας παιδιά και όχι σε μεταγραφές. Ρίχνουμε μεγάλο βάθος στη βάση του συλλόγου και πλέον έχουμε παιδιά και στις μεγαλύτερες κατηγορίες. Ο ΓΣ Σέρρες 93 είναι ένας σύλλογος πρότυπο που βασίζεται στις δικές του δυνάμεις και στη δική του δουλειά”.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ: Συνέπεια, διάρκεια και σταθερότητα για τον ΓΣ Σέρρες 93 runbeat.gr

Το 2023 πολλά παιδιά του συλλόγου αγωνίστηκαν με τα χρώματα της εθνικής ομάδας σε κορυφαίες διοργανώσεις . Η Ηλιάνα Τριανταφύλλου (πρώτη το 2022 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18) είναι από τις αθλήτριες με πολλές διακρίσεις στις μικρές κατηγορία. Η αθλήτρια φέτος ήταν 5η στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ20 στο επί κοντώ, ενώ στην ίδια διοργάνωση συμμετείχε και ο αθλητής των συνθέτων Κώστας Καραγιαννίδης. Ο Γιώργος Γρέψιος, η Ναυσικά Θεοχαρίδου, η Πετρούλα Βολτέα, ο Κώστας Καϊμακάκης, ο Χρήστος Δρογαλάς είναι ορισμένοι από εκείνους που ξεχωρίζουν τα τελευταία χρόνια κέρδισαν θέσεις και στις εθνικές ομάδες.

Το σωματείο διαθέτει συνολικά επτά προπονητές στο αγωνιστικό, προαγωνιστικό και στις ακαδημίες. Ο προπονητής του επί κοντώ Σάββας Κεφαλίδης, ο παλιός πρωταθλητής των εμποδίων Σπύρος Παπαδόπουλος, ο πρώτος προπονητής του συλλόγου Χρήστος Παπίτσας και η παλιά άλτρια του μήκους Έφη Γκίλτση ανήκουν στο δυναμικό του συλλόγου εδώ και πολλά χρόνια και έχουν συμβάλει στις σημερινές επιτυχίες.

Ο ΓΣ Σέρρες 93 έχει έδρα το Στάδιο της πόλης, ένα από τα λίγα πιστοποιημένα στάδια που διαθέτει η χώρα μας. Ακόμη κι αυτό όμως έχει αρκετά προβλήματα. “Δε μας τιμούν οι υποδομές που έχουμε αν αναλογιστούμε το αθλητικό επίπεδο της πόλης“, κατέληξε η κ. Αραμπατζή.

Ετος ίδρυσης: 1993

Έδρα: Δημοτικό Στάδιο Σερρών

Facebook

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ: Συνέπεια, διάρκεια και σταθερότητα για τον ΓΣ Σέρρες 93 runbeat.gr

Η κατάταξη του συλλόγου τα τελευταία χρόνια

2012 10η θέση

2013 5η θέση

2014 4η θέση

2015 12η θέση

2016 7η θέση

2017 7η θέση

2018 6η θέση

2019 9η θέση

2020 6η θέση

2021 8η θέση

2022 3η θέση