Αδιανόητος Tebogo: Νέο παγκόσμιο ρεκόρ, πανηγυρισμός αλά Bolt και η απάντηση του Τζαμαϊκανού (vid)

 Runbeat Team   9:05 03-08-2022  

Αδιανόητος Tebogo: Νέο παγκόσμιο ρεκόρ, πανηγυρισμός αλά Bolt και η απάντηση του Τζαμαϊκανού (vid)


Ξέραμε ότι ήταν καλός. Απλώς δεν ξέραμε ότι ήταν τόσο καλός… Ο λόγος για τον νεαρό σπρίντερ από την Μποτσουάνα, Letsile Tebogo, ο οποίος έκλεψε την παράσταση κατά τη 2η ημέρα του 19ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος Κ20 στο Κάλι της Κολομβίας.

 

Ο Letsile Tebogo έγραψε ιστορία για μία ακόμη φορά βελτιώνοντας το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ στα 100μ. Κ20 διατηρώντας τον τίτλο του με το εκπληκτικό 9.91 (0,8 m/s), μια απαράμιλλη επίδοση που συνεχίζει την παραφιλολογία για το εάν έχουμε μπροστά μας τον νέο Usain Bolt.

Δεν είναι μόνο η αγωνιστική παρουσία του 19χρονου που τον φέρνει σε σύγκριση με τον σπουδαίο Τζαμαϊκανό σπρίντερ, αλλά και ο τρόπος που ζει τον κάθε αγώνα του. Τα ξημερώματα για παράδειγμα τριάντα μέτρα πριν τον τερματισμό είχε στραφεί προς τους συναγωνιζόμενούς του πυροβολώντας με τα χέρια του.

Ήταν μία κίνηση που θύμισε τον τρόπο που και ο Bolt κοίταζε δεξιά αριστερά για να δείξει την κυριαρχία του τερματίζοντας με διαφορά πρώτος.

Παράλληλα βέβαια φάνηκε ότι χωρίς την κίνηση αυτή θα μπορούσε να τερματίσει σε ακόμα πιο καλό χρόνο.




Στη 2η θέση τερμάτισε ο Nkrumie (10.02) και τρίτος ήταν ο Benjamin Richardson (10.12), ενώ για ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου έχασε το μετάλλιο ο Puripol Bonsoon.

Αμέσως μετά τον αγώνα του ο Letsile Tebogo περικυκλώθηκε από δημοσιογράφους. Η πρώτη ερώτηση αφορούσε τον τρόπο πανηγυρισμού του καθώς κάποιοι φάνηκε να τον παρεξηγούν. «Ήθελα να βγω και να απολαύσω τον αγώνα. Αν κάποιος το πήρε ως ασέβεια, λυπάμαι πραγματικά. Η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική και θέλησα να τους θυμίσω λίγο τι έκανε ο Usain Bolt παλιότερα. Είναι το είδωλό μου».

Όπως φάνηκε, όμως και ο Usain Bolt ξέρει πλέον τον νεαρό από την Μποτσουάνα καθώς σχολίασε το παγκόσμιο ρεκόρ του στο twitter