Α. Αναστασίου: Με μεγάλες προσδοκίες και μία σημαντική αλλαγή η επιστροφή της στις προπονήσεις

 Runbeat Team   14:02 29-09-2022  

Α. Αναστασίου: Με μεγάλες προσδοκίες και μία σημαντική αλλαγή η επιστροφή της στις προπονήσεις


Μία από τις Ελληνίδες αθλήτριες που σημείωσαν μεγάλη βελτίωση μέσα στο 2022, ήταν η Άρτεμις Αναστασίου, που παράλληλα πήρε και την πρόκριση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου του Μονάχου.

Η 22χρονη στην πρώτη της συμμετοχή σε διοργάνωση Ανδρών/Γυναικών, αυτού του επιπέδου, κατάφερε να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά των 200 μ. τρέχοντας σε 23.60, ενώ νωρίτερα στον προκριματικό πέτυχε 23.38.

Η αθλήτρια, λίγο πριν την έναρξη της νέας σεζόν, προχώρησε σε μια μεγάλη αλλαγή, καθώς αποφάσισε να συνεχίσει την προετοιμασία της με τον Γιώργο Παναγιωτακόπουλο.

 

Η Άρτεμις Αναστασίου μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ:

«Θα συνεχίσω την προετοιμασία μου με τον Γιώργο Παναγιωτόπουλο. Ο κ. Χρήστος Κατσίκας είναι φοβερός άνθρωπος και με βοήθησε στο διάστημα που συνεργαστήκαμε, ωστόσο θα ήταν δύσκολο να συνεχίσουμε μαζί για πρακτικούς λόγους, καθώς εκείνος γυμνάζει στον Άγιο Κοσμά κι εγώ είμαι στο ΟΑΚΑ», είπε η αθλήτρια που μέχρι τον Ιούλιο γυμναζόταν με τον Γιώργο Πομάσκι κι έπειτα είχε μια σύντομη συνεργασία με τον Χρήστο Κατσίκα.

Α. Αναστασίου: Με μεγάλες προσδοκίες και μία σημαντική αλλαγή η επιστροφή της στις προπονήσεις  runbeat.gr

«Είμαι ενθουσιασμένη με το νέο ξεκίνημα. Έχω επιστρέψει στις προπονήσεις εδώ και μία εβδομάδα, με στόχο αρχικά τους αγώνες του κλειστού. Θα επικεντρωθούμε αρκετά στα 60 μ., για την βελτίωση της ταχύτητας, ωστόσο παρότι η προπόνηση δεν θα είναι ιδανική λόγω αδυναμίας προπόνησης σε περιφερειακό στίβο, θα κάνω και κάποιες κούρσες και στα 200 μέτρα. Όπως και πέρυσι το χειμώνα έτσι και φέτος, τα 200 μ. θα με βοηθήσουν στο ράνκινγκ. Το μυαλό μου είναι ήδη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, καθώς οι φετινές μου εμφανίσεις θα μετράνε στο ρανκινγκ. Από εκεί και πέρα, μέσα στη σεζόν έχω ως στόχο τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, ενώ θα επιδιώξω την πρόκριση και στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης», συμπλήρωσε.

 

Η Αναστασίου στο Μόναχο έκανε ντεμπούτο σε διοργάνωση αυτού του επιπέδου στην κατηγορία Ανδρών/Γυναικών. «Με βοήθησε πολύ η συμμετοχή μου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, κυρίως γιατί είχα την ευκαιρία να ζήσω μια σπουδαία εμπειρία, που αναμφίβολα θα μου φανεί χρήσιμη για το μέλλον. Παράλληλα όταν βρίσκεσαι εκεί καταλαβαίνεις ότι τελικά, με εξαίρεση την μερίδα τον κορυφαίων, δε διαφέρεις τόσο από τους υπόλοιπούς αθλητές. Ο στόχος μου για το μέλλον είναι να βρίσκομαι στις κορυφαίες διοργανώσεις».

Η νεαρή θα επιδιώξει το καλοκαίρι να έχει μεγαλύτερη συμμετοχή σε αγώνες εντός και εκτός συνόρων. «Θέλω να πάρω μέρος σε μίτινγκ τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, γιατί μόνο μέσα από αυτά θα μπορέσω να κυνηγήσω τους στόχους μου», κατέληξε.