50 Μαραθωνοδρόμοι υπογράφουν εναντίον της διοργάνωσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που τους εκθέτει σε επικίνδυνες θερμοκρασίες

 Runbeat Team   18:03 09-08-2022  

50 Μαραθωνοδρόμοι υπογράφουν εναντίον της διοργάνωσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που τους εκθέτει σε επικίνδυνες θερμοκρασίες


*Αποστολή Runbeat στο Μόναχο

Όπως σας ενημερώσαμε πριν από λίγες ημέρες, η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία αποφάσισε να προγραμματίσει τους μαραθωνίους του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου του Μονάχου σε άνδρες και γυναίκες στις 15 Αυγούστου, σε ώρες όπου η θερμοκρασία θα είναι αρκετά υψηλή, με τον κίνδυνο να υπάρχουν πολλές αποχωρήσεις αθλητών να είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός.

Συγκεκριμένα, ο μαραθώνιος των γυναικών θα ξεκινήσει στις 10:30 ώρα Γερμανίας και ο αντίστοιχος αγώνας των ανδρών, θα ξεκινήσει στις 11:30, μία ώρα αργότερα (11:30 και 12:30 αντίστοιχα ώρες Ελλάδας) και οι προβλέψεις «δείχνουν» θερμοκρασίες από 22 έως 27 βαθμούς Κελσίου κατά τη διάρκεια των αγώνων.

 

Σκοπός της συγκεκριμένης επιλογής είναι να υπάρξει μεγαλύτερη παρουσία κόσμου στο αγώνισμα, όμως με την απόφασή της, η ομοσπονδία θέτει σε κίνδυνο την υγεία των αθλητών, που ζητούν οι μαραθώνιοι να γίνουν νωρίτερα. Πάνω από 50 μαραθωνοδρόμοι υπέγραψαν επιστολή ζητώντας από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να προγραμματίσει τους δύο αγώνες νωρίτερα το πρωί της 15ης Αυγούστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδεχόμενο να μεταφερθούν νωρίτερα οι εκκινήσεις των δύο αγώνων είναι υπαρκτό, πάντα με βάση τις καιρικές προβλέψεις. Μένει λοιπόν να φανεί ποια θα είναι και η τελική απόφαση της ΕΑ.