11ος Επικούρειος Δρόμος: Πρωταγωνιστές Schmitzeberger και Τόκα

 Runbeat Team   9:35 16-08-2022  

11ος Επικούρειος Δρόμος: Πρωταγωνιστές Schmitzeberger και Τόκα


Περισσότεροι από 50 δρομείς συμμετείχαν στον 11ο Επικούρειο Δρόμο, ο οποίος πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 13/08 στις Βάσσες Φιγαλείας Μεσσηνίας.

Ο αγώνας των 15 χιλιομέτρων είναι ενταγμένος στα «Φυγάλεια» μία εκδήλωση που πραγματοποιείται για τριακοστή πρώτη συνεχόμενη χρονιά και αναδεικνύει τον πολιτισμό και την ιστορικότητα του τόπου της ευρύτερης περιοχής της Φιγαλείας

 

Η εκκίνηση δόθηκε στο Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα και οι δρομείς τερμάτισαν στην αειφόρο Αρχαία Κρήνη της Φυγαλείας. Σκοπός και στόχος του φετινού αγώνα ήταν η επαναφορά της ζωοφόρου του Επικούρειου Απόλλωνα στις Βάσσες Φιγαλείας.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, νικητής αναδείχτηκε ο Gregoire Schmitzeberger, ο οποίος ολοκλήρωσε τον αγώνα σε 52 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα, ενώ στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Φώτης Καπελλές με 54:59 και τρίτος ήταν ο Ντίνος Τριάντος με 55:15.

Νικήτρια στις γυναίκες ήταν η Παναγιώτα Τόκα, η οποία ήταν μάλιστα τέταρτη στη γενική με χρόνο 57:19. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου των νικητριών ανέβηκε η Μαίρη Χριστοπούλου με 1:12:02 και τρίτη ήταν η Αθανασία Καραβούλια με 1:15:00, ενώ έξι δευτερόλεπτα αργότερα τερμάτισε η τέταρτη Γεωργία Κληρονόμου.

Τα αποτελέσματα