Υποψήφιοι για τα βραβεία Laureus  οι Thompson-Herah, Felix και Kipchoge

 Runbeat Team   9:33 03-02-2022  

Υποψήφιοι για τα βραβεία Laureus  οι Thompson-Herah, Felix και Kipchoge


Ο στίβος έχει την τιμητική του στα βραβεία Laureus, τα οποία απονέμονται παραδοσιακά κάθε Απρίλιο στους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες της χρονιάς.

Ανάμεσα στα ονόματα που είναι υποψήφια για τον τίτλο του κορυφαίου της χρονιάς που μας πέρασε βρίσκονται και τρεις Ολυμπιονίκες του στίβου και συγκεκριμένα η Elaine Thompson-Herah, η Allyson Felix και ο Eliud Kipchoge.

Παρά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν λόγω της πανδημίας του Covid-19, κατά τη διάρκεια του 2021 πραγματοποιήθηκαν αρκετές σημαντικές αθλητικές εκδηλώσεις με κορυφαία αυτή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

 

Η Thompson-Herah, η οποία πέρυσι ανακηρύχθηκε καλύτερη αθλήτρια της χρονιάς, είναι υποψήφια για το βραβείο Laureus Sportswoman of the Year και όχι τυχαία καθώς κέρδισε τρία χρυσά μετάλλια στο Τόκιο και συγκεκριμένα στα 100μ., τα 200μ. και τα 4x100μ. Η Felix, από την πλευρά της με τα χάλκινα μετάλλια που κατέκτησε στο Τόκιο στα 400μ. και τα 4Χ400μ. έφτασε τα 11 μετάλλια συνολικά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, νούμερο αν μη τι άλλο εντυπωσιακό! Μαζί τους στη λίστα των υποψηφίων είναι οι κολυμβήτριες Emma McKeon και Katie Ledecky, η τενίστρια Ashleigh Barty και η ποδοσφαιρίστρια Alexia Putellas.

Αναφερόμενος στην υποψηφιότητα της Thompson-Herah ο θρύλος του στίβου και μέλος της Ακαδημίας Laureus, Michael Johnson τόνισε: «Είναι πολύ δύσκολο να είσαι νικήτρια τόσο στα 100μ. όσο και στα 200μ., ενώ παράλληλα «απείλησε» ένα από τα παλαιότερα και πιο εντυπωσιακά παγκόσμια τα 100μ γυναικών κάτι για το οποίο δεν έχουμε μιλήσει εδώ και χρόνια».

Ο θρύλος του μαραθωνίου της Κένυας, ο Eliud Kipchoge είναι ένας από τους έξι υποψηφίους για το βραβείο ανδρών, μαζί με τον παίκτη του NFL Tom Brady, τον ποδοσφαιριστή της Μπάγερν Μονάχου, Robert Lewandowski, τον παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1 Max Verstappen, τον τενίστα Novak Djokovic και τον κολυμβητή Caleb Dressel.

 «Πιστεύω ότι πρέπει να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι ο Eliud Kipchoge είναι πλέον ο καλύτερος μαραθωνοδρόμος όλων των εποχών», δήλωσε ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Ομοσπονδίας Στίβου και μέλος της Ακαδημίας Laureus, Sebastian Coe. «Είχα το μεγάλο προνόμιο να τον παρακολουθήσω να κερδίζει τον Ολυμπιακό του τίτλο στο Σαπόρο. Ήταν τόσο εντυπωσιακός ο τρόπος που έλεγχε την κούρσα σε εκείνο τον αγώνα».

Η Ολυμπιονίκης στο τριπλούν Yulimar Rojas και ο Ολυμπιονίκης του ακοντισμού Neeraj Chopra, εντωμεταξύ, είναι υποψήφιοι για το βραβείο Breakthrough.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν τον Απρίλιο, μετά από ψηφοφορία της Laureus World Sports Academy, στην οποία λαμβάνουν μέρος 71 θρύλοι του αθλητισμού.