Χρ. Μερούσης: Το «άλογο» από τη Χίο που συνεχίζει να καλπάζει

 Runbeat Team   17:45 15-11-2021  

Χρ. Μερούσης: Το «άλογο» από τη Χίο που συνεχίζει να καλπάζει


Ακούραστος, αέρινος και με το εξαιρετικό στυλ που τον ακολουθεί σε όλη του τη δρομική καριέρα, ο Χριστόφορος Μερούσης συνεχίζει να εντυπωσιάζει, ολοκληρώνοντας ακόμα έναν Μαραθώνιο, με χρόνο 2:29:58.

 

Πρώτος στην ηλικιακή του κατηγορία (Μ35-39), ο πολύπειρος δρομέας από τη Χίο, μπορεί να μην ανέβηκε στο βάθρο της γενικής κατάταξης, ωστόσο για ακόμα μία φορά κερδίζει μετάλλιο στην καρδιά του κόσμου και των συναθλητών του, με το ήθος που τον διακατέχει.

Έχοντας πάντα στην καρδιά του την πολυαγαπημένη του Χίο, ο Έλληνας πρωταθλητής πρόσθεσε έναν ακόμα τερματισμό στο παλμαρέ του, με τον οποία μάλιστα έδειχνε να χαίρεται ιδιαίτερα.

Ο ίδιος βέβαια αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να σταματήσει από το αγώνισμα του Μαραθωνίου, καθώς όπως τόνισε, "Είναι πολλά τα χρόνια που τρέχω. Έχω κουραστεί, ήθελα να δώσω ένα παρόν ακόμα, ίσως να είναι και το τελευταίο, δεν το ξέρω. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους με στηρίζουν, το αρχηγείο της ελληνικής αστυνομίας και την υπηρεσία φυσικής αγωγής και αθλητισμού. Με βοήθησαν που έφτασα ως εδώ, έτρεξα μία ολυμπιάδα. Είμαι πρώτα απ' όλα ευγνώμων στο θεό. Το αφιερώνω στη Χίο, στην οικογένειά μου που είναι πάντα δίπλα μου και στον Παναγιώτη Καραΐσκο ο οποίος είναι ο μεγάλος άτυχος της ημέρας".