World Athletics: Οι επιθέσεις στους αθλητές μέσω διαδικτύου αυξήθηκαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2023

 Runbeat Team   19:01 24-12-2023  

World Athletics: Οι επιθέσεις στους αθλητές μέσω διαδικτύου αυξήθηκαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2023


Περισσότερες από τις μισές διαδικτυακές επιθέσεις σε αθλητές στο εφετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου στη Βουδαπέστη (19-27/8) ήταν ρατσιστικού ή σεξουαλικού χαρακτήρα, όπως ανέφερε η World Athletics σε έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα (22/12).

Η διεθνής ομοσπονδία στίβου ανέφερε ότι είχε λάβει μέτρα διασφάλισης στη διοργάνωση, ενώ ανέλυσε σχεδόν 450.000 δημοσιεύσεις και σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε μια προσπάθεια να προστατεύσει 1.344 αθλητές.

 

Η μελέτη ανέφερε ότι η ρατσιστική κακοποίηση είχε αυξηθεί κατά 14% σε σύγκριση με το Παγκόσμιο του 2022 στο Όρεγκον. Δύο αθλητές από τους 1.344 έλαβαν το 44% όλων των καταγεγραμμένων κακοποιήσεων.

 Η μελέτη ανέφερε επίσης ότι η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, πρώην Twitter, ήταν το προτιμώμενο «κανάλι» για εκείνους που έκαναν τις επιθέσεις, με σχεδόν το 90% των ανιχνευόμενων κακοποιήσεων, μια σχετική αύξηση 500% σε σύγκριση με το 2022.

 «Οι αθλητές δεν πρέπει να αποδεχτούν την κακοποίηση ως αναπόφευκτη συνέπεια της παρουσίας τους σε αυτές τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της World Athletics, Τζον Ρίντγκιον.





«Είμαστε το νούμερο ένα Ολυμπιακό άθλημα και έχουμε ευθύνη να προστατεύσουμε τους αθλητές μας, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Έτσι, καθώς μπαίνουμε σε μια Ολυμπιακή χρονιά, με την πρόσθετη προσοχή που φέρνει, επιδιώκουμε επείγουσες συναντήσεις με αυτές τις πλατφόρμες, για να επιτύχουμε μεγαλύτερο επίπεδο επιβολής και προστασίας για τους αθλητές μας».

Η μελέτη ανέφερε ότι οι άνδρες αθλητές αντιμετώπισαν αύξηση της κακοποίησης, με το 51% να στοχεύει εκείνους και το 49% να απευθύνεται σε γυναίκες.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ