Όλα τα βλέμματα στην Καλλιθέα για το διεθνές μίτινγκ αλμάτων

 Runbeat Team   17:27 24-05-2022  

Όλα τα βλέμματα στην Καλλιθέα για το διεθνές μίτινγκ αλμάτων


Όλα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή του Διεθνούς μίτινγκ αλμάτων Καλλιθέας, το οποίο θα διεξαχθεί αύριο Τετάρτη 25/5 στο Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας.

Το «παρών» θα δώσουν κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι αθλητές, ενώ ξεχωρίζει η παρουσία του Μίλτου Τεντόγλου στο μήκος, στο στάδιο που πέτυχε το 8.60μ. πέρυσι. Ο Έλληνας πρωταθλητής θα έχει να… αναμετρηθεί με τον Σουηδό, Mondler Thobias, που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού καθώς, επίσης, και έναν εκ των κορυφαίων Κινέζων αλτών στο μήκος, τον Huang Changzhou, ο οποίος είναι ο «χάλκινος» Παγκόσμιος πρωταθλητής του 2016 στο Πόρτλαντ.

 

Έτοιμος για έναν δυνατό αγώνα είναι και ο Εμμανουήλ Καραλής που θα αγωνιστεί στο επί κοντώ, ενώ ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει το τριπλούν ανδρών όπου ξεχωρίζει η παρουσία του Κινέζου Zu Yaming, που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο καθώς, επίσης, και οι άλλοι δύο καλύτεροι συμπατριώτες του, Wu Ruiting και Fang Yaoqing. Από ελληνικής πλευράς θα αγωνιστούν οι Ανδρέας Πανταζής και Νίκος Ανδρικόπουλος.

Τα βλέμματα θα είναι στραμμένα και στο ύψος των γυναικών καθώς η Μαρία Βούκοβιτς θα δοκιμάσει να ανέβει ακόμα πιο ψηλά από το 1.95μ. που πέτυχε πρόσφατα στην Πάτρα. Παρούσες και οι Nilson Maja από την Σουηδία, Hruba Michela από την Τσεχία και οι Ελληνίδες Τατιάνας Γκούσιν και Ιωάννας Ζάκκα.





Τον αγώνα διοργανώνει ο Φιλαθλητικός Σύλλογος Καλλιθέας-Μοσχάτου-Ταύρου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Καλλιθέας, του ΣΕΓΑΣ, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και εντάσσεται στις δράσεις του Be Active Hellas.

Το Διεθνές Μίτινγκ Αλμάτων θα μεταδοθεί μέσω live streaming από το επίσημο site του Συλλόγου www.filkal.gr.

Η είσοδος για το κοινό στο Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας είναι ελεύθερη.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα

15:30 Επί Κοντώ γυναικών

15:30 Μήκος γυναικών

16:00 Ύψος ανδρών

16:45 Τριπλούν γυναικών

17:30 Επί κοντώ ανδρών

17:55 Ύψος γυναικών

18:00 Μήκος ανδρών

19:30 Τριπλούν ανδρών