Όλα έτοιμα για τον 4ο αγώνα δρόμου «Τρέχω/Ανακαλύπτω την Ηρακλειά»

 Runbeat Team   10:45 29-06-2022  

Όλα έτοιμα για τον 4ο αγώνα δρόμου «Τρέχω/Ανακαλύπτω την Ηρακλειά»


Την ευκαιρία να συνδυάσουν τις διακοπές τους στην Νάξο με τη συμμετοχή τους στον 4ο αγώνα δρόμου «Τρέχω/Ανακαλύπτω την Ηρακλειά» θα έχουν μεθαύριο Παρασκευή 1 Ιουλίου αρκετοί Έλληνες, αλλά και ξένοι δρομείς.

Ο Σύνδεσμος Ηρακλειατών διοργανώνει στην Ηρακλειά Κυκλάδων για τέταρτη χρονιά έναν αγώνα που σκοπό έχει να δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού, τρέχοντας τις διαδρομές των αγώνων μέσα στο φυσικό περιβάλλον.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει αγώνες 6χλμ (μεικτού τερέν), 10χλμ ασφάλτινη διαδρομή και 10χλμ trail run (μεικτή ασφάλτινη και ορεινή διαδρομή) και αγώνα για παιδιά (με την σύμφωνη γνώμη γονέα-κηδεμόνα).

Όλοι οι αγώνες θα έχουν σημείο εκκίνησης την πλατεία Φάνη Γαβαλά, στο λιμάνι της Ηρακλειάς.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, ο αγώνας 10χλμ–trail race mixed with road θα ξεκινήσει στις 18:15. Η διαδρομή είναι κυκλική με εκκίνηση το λιμάνι του οικισμού Αγίου Γεωργίου. Οι αθλητές θα κινηθούν προς την παραλία Λιβάδι (1,7km) κα θα συνεχίσουν προς τον οικισμό του νησιού (Χώρα) Παναγιά. Στον οικισμό Παναγιά οι δρομείς στρίβουν δεξιά σε σηματοδοτημένο μονοπάτι και αφού περάσουν από τον παραδοσιακό οικισμό Άγιος Αθανάσιος τερματίζουν στην Πλατεία Φάνης Γαβαλάς στο λιμάνι του Άγιου Γεώργιου.

Ο αγώνας 10χλμ δρόμου θα ξεκινήσει στις 18:20. Η διαδρομή είναι παλίνδρομη, με εκκίνηση το λιμάνι του οικισμού Αγίου Γεωργίου. Οι αθλητές και οι αθλήτριες θα κινηθούν προς την παραλία Λιβάδι (1,7km) και θα συνεχίσουν προς τον οικισμό του νησιού (Χώρα) Παναγιά (4,3km), όπου μετά από 700μ. θα πραγματοποιήσουν αναστροφή και κινούμενοι/ες στην αντίθετη διαδρομή θα τερματίσουν στην Πλατεία Φάνη Γαβαλά στο λιμάνι του Αγίου Γεωργίου.

Το πρώτο κομμάτι είναι ανηφορικό μέχρι να βρεθείτε στο χωριό (Παναγιά) και μετά αντίστροφα κατηφορικό.

Ο αγώνας 6χλμ θα ξεκινήσει στις 18:25 και η διαδρομή είναι κυκλική με εκκίνηση το λιμάνι του οικισμού Αγίου Γεωργίου. Οι δρομείς θα ξεκινήσουν από την Πλατεία Φάνη Γαβαλά με κατεύθυνση προς τον παραδοσιακό οικισμό Άγιος Αθανάσιος. Σε προκαθορισμένο σημείο θα υπάρχει εθελοντής που θα υποδεικνύει στους δρομείς να στρίψουν στο μονοπάτι με κατεύθυνση την παραλία Λιβάδι (αριστερά). Εκεί μετά από 1.000μ (χωματόδρομος/αγροτικός) , θα βρεθείτε στην άσφαλτο και στρίβοντας αριστερά θα κατευθυνθείτε προς το λιμάνι για τον τερματισμό σας. Ήπιας δυσκολίας αγώνας.

Τέλος ο παιδικός αγώνας θα ξεκινήσει στις 18:00 και μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά με την έγγραφη έγκριση γονέα ή κηδεμόνα. H διαδρομή των παιδιών είναι κυκλική εντός του οικισμού Αγίου Γεωργίου, με εκκίνηση και τερματισμό την πλατεία Φάνη Γαβαλά.

Γραμματεία Αγώνων

Η Γραμματεία των αγώνων θα λειτουργήσει στην πλατεία Φάνη Γαβαλά, στο λιμάνι της Ηρακλειάς, την Πέμπτη 30 Ιουνίου το μεσημέρι 14.00-16.00, κατά την άφιξη του πλοίου της BLUESTAR,και την Παρασκευή 01 Ιουλίου και ώρα 10:30-11:30 και από τις 16:00 – 17:45 για την παραλαβή του αγωνιστικού υλικού.

Για όλους τους ανήλικους συμμετέχοντες θα ζητηθεί συγκατάθεση από κηδεμόνα.

Με τη λήξη των αγώνων θα ακολουθήσουν τιμητικές απονομές και βραβεύσεις καθώς και παραδοσιακό γλέντι με συνοδεία φαγητού στην πλατεία του τερματισμού με την δωρεάν συμμετοχή όλων των αθλητών και των συνόδων τους.