Το πρόγραμμα της σειράς των Diamond League του 2024

 Runbeat Team   14:35 21-09-2023  

Το πρόγραμμα της σειράς των Diamond League του 2024


Μετά από μία κουραστική και δύσκολη χρονιά οι αθλητές του στίβου έχουν τη δυνατότητα να ξεκουραστούν και να ξεκινήσουν με περισσότερη διάθεση τη νέα σεζόν. Το 2024 εξάλλου είναι Oλυμπιακή χρονιά και αυτό από μόνο του αποτελεί σημαντικό κίνητρο γι’ αυτούς.

Ο τελικός του Diamond League που διεξήχθη το περασμένο σαββατοκύριακο στο Γιουτζίν αποτέλεσε ουσιαστικά το φινάλε των μεγάλων διοργανώσεων ανοικτού στίβου για το 2023.

Ήδη, όμως έχει καθοριστεί το καλεντάρι της σειράς για το 2024. Οι περισσότεροι αγώνες θα αποτελέσουν πολύ δυνατά τεστ για τους μετέχοντες αθλητές, ενώ φυσικά και του χρόνου ο τελικός θα αποτελέσει το κύκνειο άσμα για τους κορυφαίους αθλητές και τις κορυφαίες αθλήτριες του κόσμου.

 

Η αυλαία της σειράς Diamond League 2024 θα ανοίξει στην πόλη Ξιαμέν στην Κίνα στις 20 Απριλίου, θα συνεχιστεί επίσης στην Κίνα και συγκεκριμένα στην Σαγκάη στις 27 Απριλίου. Μετά η δράση θα μεταφερθεί στη Ντόχα του Κατάρ στις 10 Μαΐου και θα ακολουθήσει το Ραμπάτ στο Μαρόκο στις 19 Μαΐου.

Η 5η συνάντηση έχει προγραμματιστεί μία εβδομάδα αργότερα στο Γιουτζίν των ΗΠΑ, ενώ στις 30 Μαΐου οι αθλητές και οι αθλήτριες θα δοκιμαστούν στο Όσλο της Νορβηγίας. Στις 2 Ιουνίου, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη Στοκχόλμη της Σουηδίας και μετά στο Παρίσι της Γαλλίας στις 7 Ιουλίου. Μονακό και Λονδίνο θα αποτελέσουν τις επόμενες στάσεις του Diamond League στις 12 και 20 Ιουλίου αντίστοιχα. Στις 22 Αυγούστου, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη Λοζάνη, στις 25 Αυγούστου στην Πολωνία, τέσσερις μέρες αργότερα στην Φλωρεντία της Ιταλίας και μετά στη Ζυρίχη.

Ο τελικός του Diamond League θα διεξαχθεί το 2024 στις Βρυξέλλες του Βελγίου το διήμερο 13 και 14 Σεπτεμβρίου.