Το πλήρες πρόγραμμα και τα αγωνίσματα του Wanda Diamond League το 2024

 Runbeat Team   10:12 20-12-2023  

Το πλήρες πρόγραμμα και τα αγωνίσματα του Wanda Diamond League το 2024


Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε τις ημερομηνίες διεξαγωγής, τα στάδια που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες και τα αγωνίσματα που θα πραγματοποιηθούν σε κάθε διοργάνωση του Wanda Diamond League το 2024.

Για μία ακόμη χρονιά οι κορυφαίοι αθλητές στίβου του κόσμου θα… παρελάσουν στους αγώνες του Wanda Diamond League που φέτος θα πραγματοποιηθεί σε 15 συναντήσεις σε τέσσερις διαφορετικές ηπείρους.

Όπως κάθε χρόνος, έτσι και τη νέα χρονιά, οι αθλητές και οι αθλήτριες θα συγκεντρώσουν βαθμούς με απώτερο στόχο τη συμμετοχή τους στον τελικό που το 2024 θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες το διήμερο 13-14 Σεπτεμβρίου.

 

Η σεζόν ξεκινά στο Ξιαμέν στις 20 Απριλίου, με τα 100μ. και 110μ. εμπ. ανδρών, τα 200μ. και 100μ. εμπ. γυναικών να βρίσκονται στο προσκήνιο. Στη συνέχεια, κάθε αγώνισμα θα διεξαχθεί τουλάχιστον τέσσερις έως και οκτώ φορές στις υπόλοιπες συναντήσεις μέχρι να φτάσουμε στον τελικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δύο συναντήσεις θα αλλάξουν έδρα το 2024 λόγω κάποιων εργασιών που πραγματοποιούνται στα στάδια που συνήθως τα φιλοξενούσαν. Έτσι, το Meeting International Mohammed VI θα μεταφερθεί από το Ραμπάτ στο Μαρακές, ενώ το Wanda Diamond League Shanghai θα πραγματοποιηθεί στο Σούσχου.

Καθεμία από τις 14 πρώτες σειρές θα περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα 14 αγωνισμάτων Diamond. Ο τελικός του Wanda Diamond League στις Βρυξέλλες θα είναι η μόνη συνάντηση που θα περιλαμβάνει όλα τα αγωνίσματα καθώς θα στεφθούν και οι 32 νέοι πρωταθλητές.

Το πρόγραμμα των αγώνων (υπάρχει η πιθανότητα να υπάρξουν αλλαγές)

Η κατανομή των αγωνισμάτων ανά συνάντηση

Να υπενθυμίσουμε ότι σε κάθε μίτινγκ πέραν από τα αγωνίσματα που θα μετρούν στη βαθμολογία του Diamond League θα διεξάγονται και άλλα αγωνίσματα εκτός βαθμολογίας.