Το… γεμάτο αγωνιστικό πρόγραμμα του Τεντόγλου – Πρεμιέρα στις 10 Μαΐου στη Λεμεσό

 Runbeat Team   13:04 08-04-2022  

Το… γεμάτο αγωνιστικό πρόγραμμα του Τεντόγλου – Πρεμιέρα στις 10 Μαΐου στη Λεμεσό


Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ο "χρυσός" oλυμπιονίκης του Τόκιο και παγκόσμιος πρωταθλητής του 2022 στο Βελιγράδι και ο αθλητής που θέλουν οι διοργανωτές να έχουν στους αγώνες τους.

Ο 24χρονος άλτης του Γιώργου Πομάσκι θα τιμήσει τις ελληνικές διοργανώσεις και θα δώσει έτσι την ευκαιρία σε φιλάθλους σε διάφορες περιοχές της χώρας να τον χειροκροτήσουν από κοντά.

 

Ο αθλητής θα ξεκινήσει τους αγώνες του στις 10 Μαΐου στη Λεμεσό κι έπειτα θα επιστρέψει στην Ελλάδα για να κυνηγήσει μια σειρά από ρεκόρ. Η αρχή θα γίνει στις 14 Μαρτίου στα "Βεργώτεια", τα οποία θα έχουν κοντά τους για μία ακόμη χρονιά τον σπουδαίο αθλητή. Ο Τεντόγλου βρέθηκε και τα προηγούμενα χρόνια στη διοργάνωση της Κεφαλονιάς και κατέχει το ρεκόρ στο αγώνισμα με άλμα στα 8.10 μέτρα. Είναι σίγουρο πως η παρουσία του στη διοργάνωση θα προκαλέσει μεγάλη προσέλευση κόσμου στις εξέδρες, καθώς θα είναι πραγματικά μια μοναδική ευκαιρία για εκείνους να δουν από κοντά τον "χρυσό" ολυμπιονίκη του μήκους.





Λίγες ημέρες αργότερα ο αθλητής θα βρεθεί στην Καλαμάτα για να κυνηγήσει ένα άλλο σπουδαίο ρεκόρ, το πανελλήνιο του Λούη Τσάτουμα (8,66 μ.). Ο αθλητής θα επιδιώξει να το κάνει στο ίδιο στάδιο όπου ο Τσάτουμας πέτυχε το 8,66 μ. πριν από 15 χρόνια στις 2 Ιουνίου του 2007. Και αν τελικά το καταφέρει θα το έχει πετύχει μπροστά στον Τσάτουμα, ο οποίος είναι ο τεχνικός διευθυντής του φετινού αγώνα, αλλά και στον κάτοχο του ρεκόρ Ευρώπης Ρόμπερτ Εμιγιάν, ο οποίος θα είναι και φέτος στο στάδιο της Καλαμάτας, όπως ήταν και το 2007 στο ρεκόρ του Τσάτουμα.

Ο τελευταίος αγώνας του Τεντόγλου μέσα στον Μάιο θα γίνει στις 25 του μηνός στο μίτινγκ Αλμάτων στην Καλλιθέα, εκεί όπου πέρυσι "προσγειώθηκε" στα 8,60 μέτρα. Ο Τεντόγλου τον Ιούνιο αναμένεται να συμμετάσχει και σε κορυφαία μίτινγκ της Ευρώπης, στο τελευταίο - δυνατό - κομμάτι της προετοιμασίας του πριν το Παγκόσμιο του Όρεγκον και φυσικά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Θεσσαλονίκης.

Το σίγουρο είναι πως η παρουσία του αθλητή σε ελληνικές διοργανώσεις αναβαθμίζει τόσο το επίπεδο των διοργανώσεων, όμως, το σημαντικότερο είναι πως δίνει μια σπουδαία ευκαιρία κυρίως στα μικρά παιδιά και στους νεαρότερους αθλητές, να δουν από κοντά τον κορυφαίο αθλητή και να εμπνευστούν από την προσπάθεια του.