Την Κυριακή 27/11 τρέχουν για τα παιδιά με χρόνια νοσήματα στη Λάρισα

 Runbeat Team   16:01 21-11-2023  

Την Κυριακή 27/11 τρέχουν για τα παιδιά με χρόνια νοσήματα στη Λάρισα


Ένας αγώνας για καλό σκοπό έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 στη Λάρισα.

 Με σύνθημα «Όλοι Μαζί Τρέχουμε για τα Παιδιά με Χρόνια Νοσήματα» μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν είτε στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων είτε στα 400μ. με αφετηρία και τερματισμό το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας.

Τον αγώνα διοργανώνουν η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, ο Τοπικός Όμιλος για την Unesco ν. Λάρισας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Λαρισαίων, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, τον Αθλητικό Σύλλογο «ΠΕΛΑΣΓΟΣ», τον Σύλλογο Βετεράνων Αθλητών Στίβου ν. Λάρισας και τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων νομού Λάρισας. Η εκκίνηση  του Αγώνα θα δοθεί στις 11:30 το πρωί και οι δρομείς μπορούν να δηλώνουν τη συμμετοχή τους το αργότερο έως την προσεχή Παρασκευή 24/11 πατώντας ΕΔΩ.

 

Σκοπός του αγώνα είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας στο θέμα των χρόνιων παθήσεων και ιδιαίτερα της Ψυχικής υγείας, ενώ τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την αγορά ενός ΙΧ αυτοκινήτου για τις επισκέψεις των ιατρών και του λοιπού επιστημονικού εξειδικευμένου προσωπικού του Κέντρου Ψυχικής Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και των Κινητών Μονάδων που υπάγονται σε αυτό για την ψυχοκοινωνική υποστήριξη παιδιών εφήβων κι ενηλίκων και των οικογενειών τους. Λογαριασμός θα ανοιχθεί στο όνομα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας για την κατάθεση των χορηγιών-χρηματικών ποσών.