Θριάμβευσαν Ταλιαμπές και Τζαλοκώστα στον 1ο Arta city trail

 Runbeat Team   14:42 29-09-2021  

Θριάμβευσαν Ταλιαμπές και Τζαλοκώστα στον 1ο Arta city trail


Με τη συμμετοχή δρομέων από όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή το 1ο Arta city trail.

Ένας αγώνας που πραγματοποιήθηκε σε μια νέα ορεινή διαδρομή με πρόσφατα ανοιγμένα και καθαρισμένα μονοπάτια στο λόφο Περάνθης. Η διαδρομή ήταν αρκετά δύσκολη και τεχνική για τους μη μυημένους, αλλά ταυτόχρονα πανέμορφη με θέα τον κάμπο της Άρτας και τον Αμβρακικό κόλπο από τη μια πλευρά και τη λίμνη Πουρναριού με την οροσειρά των Τζουμέρκων από την άλλη. Οι συμμετέχοντες έτρεξαν μονοπάτια που περνάνε μέσα από πευκοδάσος, δάσος με κυπαρίσσια, από πολυβολεία και όλα αυτά μια ανάσα από τη πόλη της Άρτας.

Μεγάλος νικητής ήταν ο Νικόλαος Ταλιαμπές τερματίζοντας πρώτος στην απαιτητική διαδρομή των 12.800 μέτρων, ενώ ακολούθησε ο Δημήτριος Τζουβάρας και τρίτος ήταν ο Σταύρος Μπαϊράμογλου. Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε το φαβορί, η Δήμητρα Τζαλοκώστα, ενώ δεύτερη ήταν η Ασπασία Γκόγκου και τρίτη η Αθηνά Μωϋσιάδου.

Στον 4.900 μέτρων που πραγματοποιήθηκε παράλληλα, νικητής αναδείχθηκε ο Ηλίας Νάτσιας με δεύτερο τον Χρήστο Μαυρέλη και τρίτο τον Παναγιώτη Γεωργίου. Στις γυναίκες πρώτη ήταν η Αγγελική Γεωργονίκου, δεύτερη η Ελευθερία Τυρολόγου και τρίτη η Αθηνά Κοντογιάννη.

Η οργανωτική επιτροπή ευχαριστεί τους δρομείς που ταξίδεψαν από πολλές περιοχές της Ελλάδος για τον αγώνα, ενώ επίσης ευχαριστούν, τους αφανείς ήρωες του αγώνα, τους 80 και πλέον εθελοντές, τη ΛΕΦΕΔ, τη ΔΟΑΚ, τους Εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού παραρτήματος Άρτας, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού παραρτήματος Ιωαννίνων, τους Ραδιοερασιτέχνες, την γιατρό του αγώνα κα Ρέγγιου Ευτυχία, και όλους του μεμονωμένους αλλά γεμάτους διάθεση για προσφορά εθελοντές.

Εξάλλου ευχαριστούν την Τροχαία Άρτας, τη Δημοτική αστυνομία και την Πυροσβεστική, το γκρουπ κρουστών «Krotal Arta» που φρόντισαν για την εμψύχωση των συμμετασχόντων και τέλος όλους τους χορηγούς που βοήθησαν στη διεξαγωγή του αγώνα.