Τεράστια εμφάνιση από την Ντρισμπιώτη, 4η στον κόσμο με Πανελλήνιο ρεκόρ!

 Πάνος Κατσαρός   19:04 22-07-2022  

Τεράστια εμφάνιση από την Ντρισμπιώτη, 4η στον κόσμο με Πανελλήνιο ρεκόρ!


Σε έναν δύσκολο, επίπονο και εξουθενωτικό αγώνα στο Όρεγκον, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κατάφερε να τερματίσει στην 4η θέση των 35 χιλιομέτρων βάδην γυναικών με χρόνο 2:41.58, πραγματοποιώντας μία συγκλονιστική εμφάνιση και καταρρίπτοντας το δικό της Πανελλήνιο ρεκόρ που ήταν 2:47.48. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν για ακόμα μία φορά εντυπωσιακή, δείχνοντας ότι βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση.

 

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη βρέθηκε από την αρχή στα πρώτα γκρουπ του αγώνα και στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα ανέβασε τον ρυθμό της σημειώνοντας την κορυφαία επίδοση στην ιστορία της χώρας μας.

«Η καλύτερη κούρσα της καριέρας μου και ένα μεγάλο Πανελλήνιο ρεκόρ»

Αμέσως μετά τον τερματισμό της, η 38χρονη μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ τονίζοντας πως: «Δεν έχω να περιγράψω τη χαρά μου. Στο τελευταίο 5άρι ανέβασα το ρυθμό, δεν ήξερα ότι μπορούσα να κάνω τόσο γρήγορη κούρσα. Ήταν από τις αγαπημένες μου κούρσες.

Ίσως η καλύτερη της καριέρας μου και έφτασα σε ένα μεγάλο Πανελλήνιο ρεκόρ. Ένιωθα πάρα πολύ καλά στο τέλος, η προετοιμασία μας βγήκε και είναι από τις καλύτερες εμφανίσεις που θα μπορούσα να είχα κάνει ποτέ».

Τα συγχαρητήρια της Σοφίας Σακοράφα

«Θερμά συγχαρητήρια στην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη για την συγκλονιστική της παρουσία και την τέταρτη θέση στα 35χλμ. βάδην με ένα σπουδαίο ρεκόρ. Συγχαρητήρια και στον προπονητή της, αλλά και σε όλα τα κορίτσια που συμμετείχαν στον αγώνα», δήλωσε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα με αφορμή την παρουσία της Ελληνίδας αθλήτριας.

27η με ατομικό ρεκόρ η Κουκουρτσάκη – Δεν ολοκλήρωσε η Παπαδοπούλου

Τεράστια εμφάνιση από την Ντρισμπιώτη, 4η στον κόσμο με Πανελλήνιο ρεκόρ! runbeat.gr

Η Έφη Κουρκουτσάκη τερμάτισε στην 27η θέση του αγώνα με νέο ατομικό ρεκόρ σε χρόνο 3:02:27, ξεσπώντας σε πανηγυρισμούς στο φινάλε. Από την άλλη, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την προσπάθειά της στον αγώνα η Χριστίνα Παπαδοπούλου.

Τεράστια εμφάνιση από την Ντρισμπιώτη, 4η στον κόσμο με Πανελλήνιο ρεκόρ! runbeat.gr

 

Ίδιο βάθρο με τα 20 χιλιόμετρα στο Όρεγκον

Το χρυσό μετάλλιο κατάκτησε η Περουβιανή Kimberly Garcia Leon, που μετά τη νίκη της στα 20 χιλιόμετρα έκανε το «double» και επικράτησε και στα 35 χιλιόμετρα με χρόνο 2:39:16, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ αγώνων. Η Garcia Leon «χάρισε» στην πατρίδα της τα πρώτα δύο μετάλλια σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Δεύτερη ήταν η Πολωνή Katarzyna Zdzieblo που κατέρριψε το Εθνικό ρεκόρ με χρόνο 2:40:03,ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Κινέζα ShijieQieyang με ρεκόρ Ασίας (2:40:37), πραγματοποιώντας ένα «repeat» του βάθρου στα 20 χιλιόμετρα με τις ίδιες αθλήτριες να τερματίζουν στις τρεις πρώτες θέσεις.