Τελευταίος αγώνας για τα σύνθετα με έπαθλα και εισιτήρια πρόκρισης στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης

 Runbeat Team   10:53 16-09-2022  

Τελευταίος αγώνας για τα σύνθετα με έπαθλα και εισιτήρια πρόκρισης στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης


Στο μίτινγκ Decastar in Talence θα πέσει αυτό το σαββατοκύριακο (17-18/9) η αυλαία του World Athletics Combined Events Tour.

Οι κορυφαίες επταθλήτριες και οι κορυφαίοι δεκαθλητές θα δώσουν τον τελευταίο αγώνα της σεζόν με στόχο να κλείσουν τη σεζόν σε υψηλό επίπεδο.

 

Συνολικά εννέα επταθλήτριες με ατομικό ρεκόρ πάνω από 6.000 πόντους και 12 δεκαθλητές που έχουν σπάσει το φράγμα των 8.000 πόντων θα δώσουν το «παρών» σε έναν αγώνα που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Το «παρών» θα δώσουν η «χάλκινη» Ολυμπιονίκης Emma Oosterwegel και ο πρωταθλητή της Κοινοπολιτείας Lindon Victor, καθώς προσπαθούν να ανέβουν στη βαθμολογία World Athletics Combined Events Tour, που αυτή τη στιγμή στην κορυφή βρίσκονται ο Simon Ehammer και η Adrianna Sulek.

Η Oosterwegel θέλει να δείξει ότι η ατυχία που είχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου (ο αγώνας της έληξε πρόωρα όταν είχε πτώση στα 100 μέτρα με εμπόδια) δεν την έχει επηρεάσει, όμως ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος. Η παρουσία της Ivona Dadic και της  Geraldine Ruckstuhl προμηνύουν ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό έπταθλο.

Κανείς δεν μπορεί να μην υπολογίσει και στις υπόλοιπες αθλήτριες και συγκεκριμένα στις Ashtin Zamzow-Mahler, Esther Turpin, Daryna Sloboda, Bianca Salming, Dorota Skrivanova και Sveva Gerevin.

Στο δέκαθλο, ο Γερμανός Lindon Victor επιστρέφει στη δράση μετά την κατάκτηση του δεύτερου τίτλου του στους Αγώνες Κοινοπολιτείας στο Μπέρμιγχαμ. Ο 29χρονος συγκέντρωσε 8233 πόντους για να νικήσει σε εκείνο τον αγώνα και ακολούθησε η 5η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Όρεγκον με 8474 πόντους.

Στο Talence, ο Victor θα αντιμετωπίσει τον Γερμανό χάλκινο Ολυμπιονίκη του 2017 στο παγκόσμιο δέκαθλο Kai Kazmirek, τον Αμερικανό Steven Bastien, τον Adam Helcelet από την Τσεχία, τον Marcus Nilsson από τη Σουηδία, τον Markus Rooth από τη Νορβηγία και τον Axel Hubert από τη Γαλλία.

Άλλες συμμετοχές με ατομικό ρεκόρ άνω των 8000 πόντων είναι αυτές των Manuel Eitel, Risto Lillemets, Makenson Gletty, Malik Diakite και Jack Flood.

Οι μετέχοντες, πέραν του χρηματικού επάθλου των 30.000 δολαρίων, διεκδικούν και το εισιτήριο πρόκρισης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Βουδαπέστης που θα διεξαχθεί το 2023.