Τα βλέμματα στις μεγάλες αποστάσεις στο μίτιγκ του Ναϊρόμπι

 Runbeat Team   9:38 17-09-2021  

Τα βλέμματα στις μεγάλες αποστάσεις στο μίτιγκ του Ναϊρόμπι


Μετά τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Κ20, η δράση θα επιστρέψει στο Αθλητικό Κέντρο του Μόι στο Κασαράνι καθώς θα φιλοξενηθεί το τελευταίο για φέτος «χρυσό» Continental Tour της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στίβου αύριο Σάββατο 18/9.

Στο μίτινγκ θα λάβουν μέρος σπουδαίοι αθλητές και αθλήτριες. Ανάμεσα σε αυτούς που ξεχωρίζουν είναι η νέα ρεκορντγούμαν στα 10χλμ, η Angel Tirop, η δύο φορές Ολυμπιονίκης στα 1.500μ., Faith Kipyegon, οι Ολυμπιονίκες στα 3.000μ. στιπλ, Soufiane El Bakkali στους άνδρες και Peruth Chemutai στις γυναίκες. Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης στη σφυροβολία, Wojciech Nowicki και ο πρωταθλητής των 400μ., Fred Kerley είναι μόνο μερικοί από αυτούς που θα αγωνιστούν στο μίτινγκ του Ναϊρόμπι στην Κένυα.

Τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στα 3.000μ. στιπλ των ανδρών, εκεί όπου ο Μαροκινός El Bakkali -ο οποίος έσπασε την κυριαρχία των Κενυατών στους Ολυμπιακούς Αγώνες- θα κληθεί να τους αντιμετωπίσει στη χώρα τους και να αποδείξει ότι μπορεί να τους νικήσει και εκεί. Μεγάλοι του αντίπαλοι θα είναι ο Παγκόσμιος πρωταθλητής Κ20, Amos Serem και ο νικητής του Diamond League, Benjamin Kigen, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να φέρουν ξανά την Κένυα στην κορυφή του αγωνίσματος.

Πολύ δυνατός θα είναι και ο αντίστοιχος αγώνας των γυναικών, όπου ξεχωρίζει η παρουσία της «χρυσής» Ολυμπιονίκης στο Τόκιο, Chemutai, η οποία θα έχει μεγάλο ανταγωνισμό καθώς παρούσες θα είναι και οι Hyvin Kiyeng, Celliphine Chespol και Winfred Yavi.

Μεγάλος αγώνας αναμένεται να γίνει και στα 1.500μ. γυναικών, όπου η Faith Kipyegon θα διεκδικήσει μία ακόμη πρωτιά έχοντας απέναντί της τις Winnie Chebet, Purity Chepkirui και Mercy Cherono. Η Tirop που πρόσφατα βελτίωσε το Παγκόσμιο ρεκόρ στα 10χλμ κατά 28’’, θα αγωνιστεί στα 5.000μ. εκεί όπου παρούσες θα είναι και οι Margaret Kipkemboi και Lilian Kasait.

Η παρουσία σπουδαίων αθλητών και αθλητριών και στα υπόλοιπα αγωνίσματα του προγράμματος προμηνύουν ένα συναρπαστικό απόγευμα γεμάτο δράση και έντονα συναισθήματα.