Συνεχίζονται οι εγγραφές για τον «4ο αγώνα Πεδίου Άρεως»

 Runbeat Team   14:56 09-09-2021  

Συνεχίζονται οι εγγραφές για τον «4ο αγώνα Πεδίου Άρεως»


Αντίστροφα μετρούν ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Αθηναίοι δρομείς», η Περιφέρεια Αττικής αλλά και οι δρομείς για τη διεξαγωγή του «4ου Αγώνα Πεδίου Άρεως» που έχει προγραμματιστεί για τις 10 Οκτωβρίου 2021.

Το γεγονός ότι οι συμμετέχοντες θα κληθούν να τρέξουν στον αγώνα 5 και 10 χιλιομέτρων στις γειτονιές της Αθήνας γύρω από το Πεδίο του Άρεως αυξάνει το ενδιαφέρον. Ήδη η πλατφόρμα δήλωσης συμμετοχής έχει ανοίξει, ενώ αναμένεται να τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας και επομένως οι συμμετοχές ενδέχεται να κλείσουν πριν τις 4/10/2021 στις 14:00 που έχει ήδη καθοριστεί. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν 300 δρομείς στον αγώνα 5χλμ και άλλοι 300 στον αντίστοιχο των 10χλμ.

Η εκκίνηση θα δοθεί εντός του Πεδίου Άρεως και οι δρομείς αφού κάνουν μια στροφή εντός αυτού, θα ακολουθήσουν μια διαδρομή στις γύρω γειτονιές, για να τερματίσουν πάλι εντός του Πάρκου.

Ο Αγώνας τελεί υπό την Αιγίδα της Γ.Γ.Α., της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ), της Ελληνικής Αστυνομίας και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Άθλησης για όλους UESpT.

Η εκκίνηση των 10χλμ έχει οριστεί στις 8:30π.μ. και των 5χλμ στις 9π.μ., ενώ θα ακολουθηθεί συγκεκριμένο πρωτόκολλο λόγω του Κορωνοϊού. 

Το σύνολο του προσωπικού/εθελοντών/κριτών/συνεργατών (περίπου 100 άτομα) θα φορά προστατευτική μάσκα και θα είναι πλήρως καταρτισμένο και εκπαιδευμένο αναφορικά με τις διαδικασίες και τους κανονισμούς της διοργάνωσης, καθώς και με το περιεχόμενο του παρόντος Υγειονομικού Πρωτοκόλλου. Θα έχει επίσης υποβληθεί σε self-test την ημέρα του αγώνα, και θα έχει μαζί του το αρνητικό αποτέλεσμα.

Στο χώρο του αγώνα θα υπάρχει σήμανση με τους βασικούς κανόνες που θα πρέπει να τηρούνται. Θα περιλαμβάνονται συστάσεις για αποφυγή εναγκαλισμών και χειραψιών.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα λειτουργεί στο χώρο ιατρείο που θα είναι ανάλογα εξοπλισμένο και θα ακολουθεί τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Επίσης θα απαγορεύεται η παρουσία θεατών.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Οι ενήλικες αθλούμενοι θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε PCR test 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών από την ημέρα του αγώνα.

Οι ανήλικοι αθλούμενοι θα πρέπει να έχουν κάνει self test εντός 24 ωρών (συστήνεται να διενεργείται την ημέρα του αγώνα).

Από τους προληπτικούς ελέγχους με τεστ αντιγόνου COVID-19, εξαιρούνται όσοι προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει έως 180 ημέρες μετά τη νόσηση).

Συγκέντρωση-εκκίνηση

Κατά την συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής, θα ζητηθεί από τους δρομείς να δηλώσουν το χρόνο στον οποίο προβλέπουν να καλύψουν τα 5 χλμ ή τα 10 χλμ. Βάσει αυτού του χρόνου, οι δρομείς θα χωριστούν σε block των 50 ατόμων, ξεκινώντας από τους πιο γρήγορους προς τους πιο αργούς δρομείς. Το block του κάθε δρομέα θα προκύπτει από τον αριθμό συμμετοχής (οι δρομείς του 1ου block θα πάρουν τους 50 πρώτους αριθμούς κλπ).

Στο χώρο εκκίνησης θα υπάρχει σήμανση επί του εδάφους, ώστε οι δρομείς να λάβουν θέση σε σειρές που θα έχουν απόσταση 2μ μεταξύ τους. Θα υπάρχουν τμηματικές εκκινήσεις των block με χρονική απόσταση 10 λεπτών μεταξύ τους.

Αρχικά θα γίνει η εκκίνηση του αγώνα των 10 χλμ. Ο αγώνας των 5 χλμ. θα ξεκινήσει 30 λεπτά μετά την εκκίνηση του τελευταίου μπλοκ του αγώνα των 10 χλμ.

Μετά τον τερματισμό

Μετά τον τερματισμό θα υπάρχει χοάνη που θα ξεκινάει 10μ από την γραμμή τερματισμού και στην οποία θα εισέρχονται οι δρομείς ένας-ένας με απόσταση 2μ από τον προηγούμενο. Εκεί θα υπάρχει τραπέζι από το οποίο θα παραλαμβάνουν ανέπαφα πλαστική τσάντα με νερό/αναψυκτικό και μετάλλιο τερματισμού.

Δεν θα υπάρχει διαδικασία απονομών. Οι αθλούμενοι θα παραλαμβάνουν τα κύπελλά τους μεμονωμένα.

Παραλαβή αριθμών συμμετοχής

Η παραλαβή των αριθμών συμμετοχής θα γίνει το Σάββατο 9/10 μέσα στο ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ, στην περιοχή όπου είναι το άγαλμα του Κωνσταντίνου (Λ. Αλεξάνδρας & Μαυροματαίων) και από ώρα 10:00 π.μ. έως 17:00. Προσοχή την Κυριακή δεν θα γίνεται διανομή αριθμών συμμετοχής.