Συνεχίζεται το μπάχαλο με τις μεταγραφές, εφαρμόζεται ο ισχύον κανονισμός λέει ο ΣΕΓΑΣ

 Runbeat Team   8:48 06-10-2022  

Συνεχίζεται το μπάχαλο με τις μεταγραφές, εφαρμόζεται ο ισχύον κανονισμός λέει ο ΣΕΓΑΣ


Σε φιάσκο τείνει να μετατραπεί η φετινή μεταγραφική περίοδο στο στίβο μετά τις αλλεπάλληλες καθυστερήσεις και τη μη έγκριση του καταστατικού από τη ΓΓΑ.

Το Rubeat έχει εκτενώς ασχοληθεί με το ζήτημα (δες ΕΔΩ), όμως ακόμα και σήμερα μία σαφή και οριστική λύση δεν έχει βρεθεί.

 

Ο ΣΕΓΑΣ, που καθυστέρησε να στείλει στη ΓΓΑ το νέο καταστατικό των μεταγραφών, εξέδωσε χθες το βράδυ ανακοίνωση μέσα από την οποία τονίζει ότι αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει στην περίοδο των μεταγραφών εφαρμόζοντας τον ισχύοντα κανονισμό, όπως αυτός ψηφίστηκε στη γενική συνέλευση και διαμορφώθηκε μετά τις πρώτες παρατηρήσεις της ΓΓΑ τον Ιούλιο του 2022. Μάλιστα αναφέρει ότι θα ασκηθεί πίεση στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού προκειμένου να γίνει δεκτός ο κανονισμός.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ αναφέρει:

«Αντιδρώντας στις συνεχείς παρεμβάσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ, αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει στην περίοδο των μεταγραφών εφαρμόζοντας τον ισχύοντα κανονισμό και να ασκήσει όλα τα Νόμιμα δικαιώματα του, ώστε να γίνει δεκτός από τη ΓΓΑ ο νέος κανονισμός, όπως αυτός ψηφίστηκε στη γενική συνέλευση και διαμορφώθηκε μετά τις πρώτες παρατηρήσεις της ΓΓΑ τον Ιούλιο του 2022.

Σημειώνεται ότι στην περίοδο των μεταγραφών, είναι υποχρεωτική η εφαρμογή του νέου αθλητικού Νόμου, να ισχύσει η διάταξη που αφορά στην ελεύθερη μεταγραφή των άνω των 19 ετών, χωρίς τροφεία, όπως προβλέπεται από τον νέο κανονισμό της Ομοσπονδίας».