Στόχος η πρωτιά για την Μεγάλη Βρετανία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cross Country

 Runbeat Team   9:26 30-11-2023  

Στόχος η πρωτιά για την Μεγάλη Βρετανία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cross Country


Η Megan Keith θα διεκδικήσει τον δεύτερο ατομικό της τίτλο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cross Country SPAR στην κατηγορία U23 στις Βρυξέλλες στις 10 Δεκεμβρίου.

Μετά την κατάκτηση του χρυσού στην κατηγορία U20 το 2021, η Keith αγωνίστηκε για πρώτη φορά πέρυσι στην κατηγορία U23, όπου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο τερματίζοντας πίσω από την Ιταλίδα Nadia Battocletti, η οποία με τη σειρά της φέτος κάνει το ντεμπούτο της στην κατηγορία των γυναικών.

 

Η Keith θα μπει στην εκκίνηση κατέχοντας τον τίτλο του φαβορί για τη νίκη καθώς έδειξε κατά τη διάρκεια της σεζόν ότι βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα.

Σε επίπεδο ανδρών, η Μεγάλη Βρετανία θα στερηθεί τις υπηρεσίες του δύο φορές πρωταθλητή U23 Charles Hicks, ωστόσο, ο τίτλος θα μπορούσε να παραμείνει σε βρετανικά χέρια. Στην ομάδα συμμετέχουν ο πρωταθλητής Ευρώπης U23 στα 10.000 μέτρα, Rory Leonard, ο περσινός πρωταθλητής Ευρώπης U20 cross country, Will Barnicoat, και ο 1500άρης, Matt Stonier, που πρόσφατα τερμάτισε δεύτερος στα δοκιμαστικά στο Λίβερπουλ, λίγο πιο μπροστά από τον Leonard που ήταν τέταρτος.

Στην κατηγορία των ανδρών θα ηγηθεί ο Hugo Milner και των γυναικών η  Abbie Donnelly, την οποία θα συνοδεύει η Jessica Warner-Judd.

Η 17χρονη Innes Fitzgerald θα είναι ένα από τα φαβορί για τον τίτλο U20 στις Βρυξέλλες καθώς έχει ήδη δείξει τη δυναμική της.

Η Μεγάλη Βρετανία είναι μακράν η πιο επιτυχημένη χώρα στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων Cross Country έχοντας κατακτήσει 75 χρυσά μετάλλια και 177 μετάλλια συνολικά.

Μπορείτε να δείτε την αποστολή της Μ. Βρετανίας πατώντας ΕΔΩ.