Στον προπονητής της Femke Bol, Laurent Meuwly, απονεμήθηκε το βραβείο «Coaching Achievement Award»

 Runbeat Team   11:14 05-12-2023  

Στον προπονητής της Femke Bol, Laurent Meuwly, απονεμήθηκε το βραβείο «Coaching Achievement Award»


Ο Laurent Meuwly κατέκτησε το βραβείο του «Coaching Achievement Award», το οποίο δίδεται κάθε χρόνο σε προπονητές που έχουν σημαντικά επιτεύγματα να παρουσιάσουν συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του στίβου.

Είναι το πρώτο βραβείο που ανακοινώθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου λίγες ημέρες πριν την τελετή βράβευσης που έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Δευτέρα 11/12.

Ο Ελβετός προπονητής έχει αφιερώσει σχεδόν τρεις δεκαετίες στην καθοδήγηση αθλητών, έχοντας ξεκινήσει να προπονεί σε ηλικία μόλις 18 ετών. Τώρα είναι επικεφαλής στα σπριντ, τα εμπόδια και τις σκυταλοδρομίες της Εθνικής Ολλανδίας, ενώ είναι ο άνθρωπος που οδήγησε την Femke Bol στην κορυφή του κόσμου.

 

Το 2023 ήταν μία εξαιρετική χρονιά για την Bol και τον προπονητή της καθώς η πρωταθλήτρια της Ολλανδίας όχι μόνο κατέκτησε τον τίτλο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στα 400μ. εμπ., αλλά βελτίωσε το ευρωπαϊκό ρεκόρ της τερματίζοντας σε 51.45, επίδοση που είναι η τρίτη ταχύτερη όλων των εποχών πίσω από το  50.68 και το 51.41 που έχει πετύχει η κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ, Sydney McLaughlin-Levrone το 2022.

Η Bol σημείωσε επίσης παγκόσμιο ρεκόρ στα 400μ. κλειστού στίβου τερματίζοντας σε 49.26, καταρρίπτοντας ένα ρεκόρ που κρατούσε 41 ολόκληρα χρόνια. Σημείωσε επίσης την κορυφαία επίδοση στον κόσμο στα 500μ. κλειστού στίβου τερματίζοντας σε 1:05.63 στη Βοστώνη και ολοκλήρωσε την πορεία της στο κλειστό κερδίζοντας δύο χρυσά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: ένα στα 400 μέτρα και ένα με την εθνική ομάδα 4x400μ., μαζί με τις Lieke Klaver, Eveline Saalberg και Cathelijn Peeters.


Υπό τις προπονητικές οδηγίες του Meuwly, ο Klaver κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου στα 400μ., ενώ η ομάδα σκυταλοδρομίας της Ολλανδίας στα 4x400μ. ανδρών κατέκτησε το χάλκινο στην Κωνσταντινούπολη.

Εκτός από το χρυσό μετάλλιο της Bol στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης, ο Meuwly οδήγησε την ομάδα 4x400μ. γυναικών στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου με Εθνικό ρεκόρ.

Πριν αναλάβει Ομοσπονδιακός τεχνικός στην Ολλανδία, ο Meuwly ήταν προπονητής της Ελβετικής Ομοσπονδίας, ενώ συνεχίζει να συνεργάζεται με την Ελβετίδα σπρίντερ Ajla Del Ponte, την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2021 στα 60 μέτρα κλειστού στίβου, ενώ ήταν επίσης προπονητής στην Ελβετή κάτοχο του ρεκόρ στα 400 μέτρα και στα 400 μέτρα με εμπόδια, Lea Sprunger.

«Αισθάνομαι πραγματικά τιμή που έλαβα αυτό το ειδικό βραβείο και το αφιερώνω σε όλους τους ανθρώπους που κατά τη διάρκεια αυτών των 30 χρόνων εργάζονται μαζί μου, με βοηθούν και με υποστηρίζουν, καθώς και, φυσικά, σε όλους τους αθλητές που είχα την ευκαιρία να δουλέψω μαζί του», είπε ο Meuwly, ο οποίος παρέλαβε το βραβείο του από την Femke Bol κατά τη διάρκεια ενός προπονητικού καμπ στη Νότια Αφρική.