Στον Μαραθώνιο του Τόκιο ο Eliud Kipchoge και η Sifan Hassan

 Runbeat Team   23:00 01-01-0001  

Στον Μαραθώνιο του Τόκιο ο Eliud Kipchoge και η Sifan Hassan


Τον Μαραθώνιο του Τόκιο επέλεξαν δύο κορυφαίοι δρομείς για να κάνουν το ντεμπούτο τους στην απόσταση το 2023. Ο λόγος για τον Eliud Kipchoge και την Sifan Hassan, οι οποίοι θα βρεθούν στην εκκίνηση του αγώνα που έχει προγραμματιστεί για τις 3 Μαρτίου στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας.

Η Ολλανδή δρομέας θα προσπαθήσει να διατηρήσει το αήττητο σερί της στον μαραθώνιο και θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στο Τόκιο.

Αντίθετα ο Κενυάτης σταρ των αποστάσεων είναι ο κάτοχος του ρεκόρ της διαδρομής με 2:02: 40 από το 2022.

 

Οι δύο αθλητές της NN Running Team, πιστεύουν ξεκάθαρα ότι η χρονική στιγμή του μαραθωνίου είναι ιδανική στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Αναφερόμενος στη συμμετοχή του στον Μαραθώνιο του Τόκιο ο Kipchoge είπε: «Έχω καλές αναμνήσεις από την Ιαπωνία. Κέρδισα το χρυσό μου Ολυμπιακό μετάλλιο εκεί και έτρεξα το ρεκόρ διαδρομής στον Μαραθώνιο του Τόκιο. Η τελευταία διοργάνωση που συμμετείχα διεξήχθη υπό δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας Covid-19. Στόχος μου ήταν να σημειώσω το ρεκόρ διαδρομής και ήταν υπέροχο που το πέτυχα. Νιώθω καλά που δουλεύω για τον επόμενο αγώνα μου στο Τόκιο. Για μένα, είναι η τέλεια προετοιμασία στο πλαίσιο της προετοιμασίας μου για την κατάκτηση του τρίτου ολυμπιακού χρυσού μεταλλίου το καλοκαίρι στο Παρίσι».

Η Hassan στο ντεμπούτο της στον μαραθώνιο κέρδισε στο Λονδίνο τον περασμένο Απρίλιο και στη συνέχεια νίκησε και στο Σικάγο τον Οκτώβριο τερματίζοντας σε 2:13:44. Το ρεκόρ διαδρομής στο Τόκιο είναι 2:16:02 που κατείχε η Brigid Kosgei από το 2022.

Αναφερόμενη στη συμμετοχή της στον μαραθώνιο του Τόκιο, η Ολλανδή πρωταθλήτρια τόνισε: «Είμαι τόσο ενθουσιασμένη που ανακοινώνω τη συμμετοχή μου στον επόμενο μαραθώνιο μου. Νιώθω ότι το Τόκιο είναι η τέλεια προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, γιατί έχω υπέροχες ολυμπιακές αναμνήσεις στην πόλη του Τόκιο και νιώθω ότι εξελιχθώ εκεί. Θέλω να μάθω από κάθε μαραθώνιο που μετέχω, αφού κάθε μαραθώνιος είναι διαφορετικός και ανυπομονώ να έρθω στο Τόκιο».

Η Hassan δεν έχει ακόμα αποφασίσει σε ποια αγωνίσματα θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.